logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Proljeće u studenom se nastavlja, zime ni na vidiku

sunacno vrijeme

Zbog sunčanog i za ovo doba godine neuobičajeno toplog vremena, umjesto debelih džempera i jakni, bh. građani i u prvim danima studenog vani izlaze samo u majicama, uz obvezne sunčane naočale.

Nakon svježijih jutara i mjestimične magle, tijekom dana u cijeloj Bosni i Hercegovini prevladavaju prave proljetne temperature koje su u mnogim dijelovima zemlje više od 20 stupnjeva.

A kako najavljuju meteorolozi, takvo vrijeme zadržat će se i narednih dana.

Zbog tople zračne mase sa sjevera afričkog kontinenta, ostat će natprosječno toplo vrijeme, ali će biti i oblaka. Jutarnje temperature kretat će se od 5 do 11, na jugu do 13 stupnjeva. Maksimalne dnevne iznosit će od 14 do 19 stupnjeva a u Hercegovini će biti i iznad 20, kaže Dženan Zulum iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Tuzla je jučer, prema mjerenjima u 14 sati, bila najtopliji bh. grad s izmjerena 23 stupnja. Toplo je bilo i u Zenici, gdje je bilo 22, u Banja Luci i Neumu 20, a u Bihaću i Mostaru 18 stupnjeva.

Nakon miholjskog, koje je karakteristično za listopad, nastupilo je martinjsko ljeto, koje se dešava u studenom, kazao je za „Avaz“ meteorolog i klimatolog Željko Majstorović. Miholjsko ljeto, pojašnjava on, desi se jednom u četiri godine, a martinjsko jednom u osam.

Od petka će se još više proljepšati vrijeme. Vikend će, također, biti topao. Već od 19. studenog bit će padalina. Obično, prema narodnom vjerovanju, kakav bude listopad, takav će biti ožujak, a kakav je studeni, takva će biti veljača, pojašnjava Majstorović.

Meteorolozi najavljuju i da će prosinac biti topliji nego prethodnih godina, ali s više padalina. Prosječne minimalne temperature ići će ispod nule samo u planinskim predjelima.

 

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17