logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Prvi u županiji pružaju digitalnu obradu RTG nalaza

rtg nalaz

Građani neće više dobivati snimke nakon rendgenskog pregleda nego će se oni u digitalnoj formi odmah prosljeđivati nadležnom ljekaru

Radi pružanja što kvalitetnije usluge građanima u jajačkom Domu zdravlja, posljednjih godina pridaje se posebna pažnja i ulažu se veliki napori u moderniziranje opreme.

Biokemijski laboratorij

Uz kvalitetnu ultrazvučnu dijagnostiku, u ovoj ustanovi uspostavljen je suvremeni, moderno opremljeni biokemijski laboratorij, a nedavno su dobili i novi digitalni RTG aparat, što će omogućiti zaokruživanje osnovne medicinske dijagnostike. Pacijenti iz Jajca sada neće morati ići u druge gradove ili zdravstvene ustanove da bi dobili osnovne i najvažnije nalaze.

Prema riječima direktora, dr. Hrnjića, za stavljanje u funkciju novog digitalnog “Simensovog” RTG aparata prethodno se morao osigurati adekvatan prostor sa posebnom zaštitom od jonizirajućeg zračenja. Ova ustanova prva je u Srednjobosanskom kantonu koja će pružati digitalnu obradu RTG nalaza.

Ono što je posebno važno za novi RTG aparat jeste da građani neće više dobivati snimke nakon rendgenskog pregleda nego će se one u digitalnoj formi odmah prosljeđivati nadležnom ljekaru.

Na ovaj način se pojeftinjuje usluga i olakšava pacijentu kod bržeg očitanja nalaza, koji se, nakon pregleda, ne gube i ostaju trajno zabilježeni.

"Osnovni cilj ove javne zdravstvene ustanove jeste pratiti suvremene trendove u okviru pružanja zdravstvene zaštite, a sve na zadovoljstvo, prije svega, pacijenata, za što kvalitetnije liječenje i stvaranja što boljih uvjeta za rad ljekara i medicinskog osoblja", istaknuo je dr. Nisvet Hrnjić, specijalista pulmolog i direktor ove ustanove.

Bolji uvjeti

Načelnik općine Jajce Edin Hozan čestitao je menadžmentu i uposlenicima Doma zdravlja na do sada postignutim uspjesima u stvaranju uvjeta za kvalitetniju uslugu te je obećao podršku i u narednom periodu.

Centar za mentalno zdravlje

U okrilju Doma zdravlja Jajce nalazi se i Centar za mentalno zdravlje, jedan od pet na području SBK, a čini vrlo važan segment zdravstvene zaštite i liječenja pacijenata. Ono čime se ova ustanova svrstava u vrh kad je u pitanju pružanje komercijalnih usluga jesu i usluge sistematskih pregleda uposlenih u radnim kolektivima i ljekarski pregledi za vozačke ispite. Zbog kvaliteta u pružanju ovih usluga, sve su veći zahtjevi kompanija iz okruženja, ali i općina sa prostora Republike Srpske.

artinfo.ba | preuzeto s portala avaz.ba

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17