logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Jajce: U protekla 22 mjeseca udomljeno 260 pasa

psi lutalice

U protekla 22 mjeseca aktivnog rada Udruženja „Ljubitelji pasa Jajce“ udomljeno je 260 pasa, dok je vlasnicima vraćeno 40 izgubljenih pasa.

Velik broj

Obavljeno je 47 intervencija spašavanja povrijeđenih ili ugroženih pasa s ulica, a broj privođenih uličnih pasa na sterilizaciju i kastraciju nisu uspjeli ni evidentirati jer ih je bilo puno.

Ovo su podaci koji su izneseni gostima iz Međunarodnog fonda za dobrobit životinja - IFAW te UNDP-a koji su ovih dana boravili u posjeti Jajcu.

- Istakli smo naše ciljeve koji se odnose na edukaciju stanovništva humanog postupanja prema životinjama, obaveznost kastracije i sterilizacije napuštenih i vlasničkih pasa, čime bi se smanjio natalitet i samim tim bio bi riješen problem pasa lutalica u gradu - navode iz Udruženja „Ljubitelji pasa Jajce“.

Gosti su bili oduševljeni stanjem na terenu te su im odali priznanje za njihov nesebični i humani rad. Rečeno im je da su jedno od najboljih udruženja u BiH i da zaslužuju svaku pomoć i podršku.

Obišli grad

Nakon sastanak, zajedno s volonterima, obišli su grad i na licu mjesta se uvjerili kakvo je stanje po pitanju napuštenih pasa na jajačkim ulicama te su im dali maksimalnu podršku u njihovom radu.

Izgradnja centra

- Glavni cilj našeg udruženja je projekt izgradnje centra za zbrinjavanje napuštenih životinja. Također, veoma je bitna edukacija djece i odraslih o humanom zbrinjavanju lutalica – navode iz Udruženja „Ljubitelji pasa Jajce

artinfo.ba | preuzeto s portala avaz.ba

 

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17