logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Mnoštvo vjernika na proslavi Sv. Franje u Gučoj Gori

guca gora sveti franjo

Župa i samostan sv. Franje Asiškoga u Gučoj Gori kod Travnika svečano su proslavili blagdan svojeg nebeskog zaštitnika i utemeljitelja Franjevačkog reda

Svečano misno slavlje predvodio je fra Ivan Sesar, generalni definitor slavenske konferencije Franjevačkog reda, u zajedništvu s provincijalom Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Jozom Marinčićem, domaćim župnikom i gvardijanom fra Dragom Pranješem te još 24 svećenika.

Proslava sv. Franje okupila je u Gučoj Gori oko 3 000 vjernika iz župe i okolnih mjesta. Na početku mise nazočne je pozdravio župnik, a fra Ivan Sesar se u prigodnoj propovijedi osvrnuo na sveti primjer i djelovanje asiškog sveca.

Okupljenom mnoštvu posvjestio je kako je sv. Franjo kroz svoj život mijenjao sebe nasuprot čovjekovoj težnji da sve drugo želi promijeniti ali ne i sebe samoga. Propovjednik je poručio kako čovjek treba mijenjati sebe te biti pravedan i milosrdan, pa će se i sve oko njega doživjeti promjenu, a na takav životni put pozvan je svatko od nas.

Nakon bogoslužja okupljeni puk ostao je na slavlju i druženju s ponesenim ručkom, što je već odavno tradicija ljudi toga kraja.

guca gora sveti franjo 1

Proslavi je prethodila duhovna priprava kroz trodnevnicu. Prvi dan bio je u znaku Franjevačkog svjetovnog reda. Nakon primanja novih članova i obnove obećanja ranije primljenih slavljena je misa za FSR. Drugi dan bio je rezerviran za Framu – primljeni su novi članovi, a postojeći su produžili obećanja. Treći dan je obilježila sveta misa s obredima preminuća sv. Franje. Bogoslužja prva dva dana predvodio je župni vikar banjolučke župe Petrićevac fra Domagoj Šimić, duhovni asistent FSR-a i Frame, a misu na uočnicu predslavio je župnik Pranješ. /nedjelja.ba/

artinfo.ba | preuzeto s portala travnicki.ba

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17