logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Vitez: Prvi put djeca s teškoćama će imati potpunu stomatološku obradu

dentist

U srijedu 10. listopada 2018. godine u Hrvatskoj bolnici "Dr. fra Mato Nikolić" u Novoj Biloj prvi put će se obaviti kompletna stomatološka obrada (čišćenje kamenca, popravak i vađenje zubi) za dvoje djece s teškoćama u razvoju u sediranom stanju (opća anestezija). Nju će obaviti stručni stomatološki tim iz Mostara pod vodstvom dr. Lidije Lasić Arapović koji će istovremeno pružiti edukaciju stomatolozima KSB koji će u narednom periodu obavljati sve stomatološke zahvate za osobe s teškoćama u razvoju.

Udruga za pomoć osobama s teškoćama u razvoju "Betanija" Vitez pokrenula je inicijativu za rješavanje ovog problema te je u proteklih godinu dana intenzivno sudjelovala u postupku pregovaranja s Vladom KSB, ministrom zdravstva Nikolom Grubešićem, ravnateljem bolnice prim. dr. Velimirom Valjanom i dr stomatologije Nikolom Matkovićem.

Zahvaljujući razumijevanju i suradnji ministra zdravstva, ravnatelja bolnice, kao i nesebičnim zalaganjem gospodina Nikole Matkovića, nabavljena je potrebna stomatološka oprema kao preduvjet za obavljanje svih stomatoloških zahvata pod općom anestezijom.

Udruga "Betanija" zahvaljuje svim doktorima stomatologije koji su se dobrovoljno priključili ovom projektu, a čijom će realizacijom biti riješeni oralni problemi najugroženijih pacijenata. S ponosom ističu da je ta udruga uspješno pokrenula rješavanje dugogodišnjih problema djece s teškoćama u razvoju i njihovih roditelja za područje čitave ŽSB.

Za sve informacije roditelji se mogu obratiti kontakt osobi Heleni Toljušić, članici Udruge "Betanija" na broj telefona: 063 /523- 162.

artinfo.ba | preuzeto s portala radiovitez.ba

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17