logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Zajednica žena HDZ-a BiH svečano obilježila 10-tu obljetnicu utemeljenja

zajednica zena

Nakon Utemeljiteljskog sabora u rujnu 2008. godine u Mostaru kada je za predsjednicu Zajednice žena izabrana Marija Zelenika, konstituirajuća sjednica Predsjedništva održana je upravo u Vitezu 25. listopada 2008. godine, čime se HDZ BiH pridružio grupi stranaka demokršćanske provinijencije okupljenih u Europsku pučku stranku utemeljivši Zajednicu žena kao zaseban oblik organiziranja s ciljem promocije ravnopravnosti spolova, političkih prava žena i okupljanje žena svih socijalnih skupina koje se zauzimaju za poboljšanje uloge i položaja žene u društvu te promocija jednakosti i vrijednosti obitelji u svim područjima života.

zajednica zena 2

"Naša Zajednica žena je snaga HDZ-a BiH, organizacija koju nitko nema i svi drugi mogu učiti od vas kako sve ove vrijednosti koje ste stavili u vaš program rada mi danas kroz institucije HDZ-a i HNS-a crpimo do kraja", kazao je hrvatski član Predsjedništva, predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a dr. Dragan Čović.

"Osobno ću nastojati da vas u strukturama odlučivanja bude i još više premda je to i danas pola pola, kako u Predsjedništvu stranke tako i na svim drugim razinama jer vi jeste osnova društva a naše društvo i stranka počivaju na demokršćanskom načelu i pučkom određenju čija je osnova obitelj a čiji temelj ste upravo vi. Stoga vas potičem da dalje širimo ovu vašu mrežu da puno toga prenesemo na mlade da jednostavno i oni budu do kraja povezani sa onim što mi jesmo, da vole svoj narod, našu domovinu i šire naše zajedništvo", kazao je predsjednik Čović.

zajednica zena 4

"U ovih 10 godina Zajednica žena je postala prepoznatljiv dio HDZ-a BiH u Bosni i Hercegovini ali i šire, pogotovo jer smo postali i članica EPP-a", kazala je predsjednica Zajednice žena i ministrica obrane BiH Marina Pendeš predstavivši od danas javnosti dostupnu publikaciju sa svim dosad realiziranim projektima, događajima raznih karaktera ali i političkih odluka i inicijativa, koja na najbolji mogući način predstavlja i sve dijelove BiH te promovira zajedništvo kroz neraskidivu vezu naroda i domovine.

"Tijekom svoga postojanja, naša Zajednica je iznjedrila mnoge uspješne žene, poduzetnice, političarke, društvene djelatnice, čiji je rad i angažman najbolji pokazatelj vrijednosti koje njegujemo i promoviramo kroz strukturu HDZ-a BiH. Nastavimo njegovati sve ono što je dobro i vrijedno među nama kako smo i do sada kroz svu vašu nesebičnost i spremnost da date sve od sebe kako bi stranka postigla što bolje rezultate te bila u prilici iste i implementirati na dobobit cjelokupnog društva", kazala je predsjednica Pendeš.

zajednica zena 6

Gošće današnje akademije bile su i predsjednica Zajednice žena HDZ-a Katarina Zrinski i ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u Vladi Republike Hrvatske Nada Murganić kao i zastupnice u Europskom parlamentu Dubravka Šuica i Željana Zovko koje su prenijele čestitke i daljnju podršku svim članicama Zajednice žena ali i vjeru u sigurnu pobjedu HDZ-a BiH na predstojećim izborima.

zajednica zena 3

artinfo.ba

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17