logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

U Travniku održan 23. susret dijecezanskih svećenika Vrhbosanske nadbiskupije

dijeceza

Travničko sjemenište “Petar Barbarić” u srijedu je bilo domaćin 23. susreta dijecezanskih svećenika Vrhbosanske nadbiskupije. Tema susreta, koji se sastojao od mise i radnoga dijela, bila je “Svjedoci vjere” s naglaskom na Vrhbosansku nadbiskupiju.

Uz koncelebraciju oko 70 svećenika, nadbiskup metropolita, kardinal Vinko Puljić predslavio je misu koju je temeljio na tri riječi – euharistija, entuzijazam i ljubav. Ukazao je na “sušu duhovnih zvanja” koja je nastupila i u Vrhbosanskoj biskupiji, kazavši kako mlade ništa drugo u svećeništvo ne može privući kao svećenik koji radosno živi svoje zvanje.

dijeceza 1

Istaknuo je kako se među svećenstvom osjeća i nedostatak entuzijazma, kojega su, po njegovim riječima, “ukrali sekularizirani svijet, mediji i materijalizam” te kako je potreban novi zanos kojeg je moguće utemeljiti jedino u vjeri. “Ljubav prema Bogu, prema crkvi i osobito prema ovoj mjesnoj crkvi jest ono što nam je danas potrebno kako bismo svoju vjeru mogli potvrditi svojim djelima”, zaključio je nadbiskup.

Nakon mise uslijedio je radni dio podijeljen u dva dijela, i to izlaganja na temu mučeništva i izviješća iz pojedinih institucija Vrhbosanske nadbiskupije.

Više na KTA

artinfo.ba | preuzeto s portala hms.ba

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17