logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Župa Gromiljak proslavila svog patrona

crk grom

Na blagdan Imena Marijinog župa Gromiljak kod Kiseljaka proslavila je svoj naslovnik.

Patron je 12. rujna obilježen svečanom svetom misom koju je predvodio dr. vlč. Oliver Jurišić u zajedništvu s domaćim župnikom vlč. Ilijom Karlovićem i još četvoricom svećenika, a pod misom je pjevao župni zbor.

Vlč. Oliver je u propovijedi govorio o značenju imena nas ljudi. Pritom je naglasio kako su imena važna i da se po njima prepoznajemo međusobno, a isto tako i imenima oslovljavamo i samoga Boga te Isusovu Majku. Osobito je istaknuo primjer Blažene Djevice Marije koja je vjernicima uzor u vjeri, javlja Nedjelja.ba.

Nakon današnje proslave župljane župe Gromiljak očekuje još jedna – vanjska proslava patrona bit će u nedjelju, 16. rujna. Svečano misno slavlje u 11.00 predslavit će dr. mons. Pavo Jurišić, kanonik i profesor na KBF-u, a između ova dva dana bit će trodnevnica (13., 14. I 15. rujna) tijekom koje će mise u 18.00 predvoditi dr. vlč. Oliver Jurišić. Pola sata prije svake mise molit će se krunica i vjernici će moći pristupiti ispovijedi. Poslije večernjih misa kroz trodnevnice dr. Jurišić će imati susrete s mladima i predavanje u dvorani župske kuće. 

Župnik i ove godine uz domaće očekuje i veliki broj vjernika koji iz okolnih župa desetljećima pohode Gromiljak u povodu vanjske proslave Imena Marijina.

artinfo.ba | preuzeto s portala dnevnik.ba

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17