logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Djelomina Naoblaka

7°C

Kiseljak

Djelomina Naoblaka

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Bošnjački reprezentativac ne smatra Hrvate u BiH pravim Hrvatima

anel hadzic

Velika i dramatična pobjeda Vatrenih nad Rusijom nije se slavila samo u Hrvatskoj, velika fešta održavala se u brojnim državama i gradovima, a posebno veselje vladalo je i širom Bosne i Hercegovine.

No, jedno takvo slavlje je prema dijelu javnosti, ali i povremenog BiH reprezentativca Anela Hadžića otišlo korak predaleko, pišu Sportske novosti.

Naime, BiH mediji izvještavaju kako se slavlje hrvatskog plasmana u polufinale Mundijala među stanovnicima Širokog Brijega pretvorilo u otvoreno vrijeđanje Bosne i Hercegovine, zemlje u kojoj žive.

Navodno su Širokim odjekivali povici poput: "Je**m te Bosno, je**m te ja, Hrvatska moja domovina" te "Puši k***c, tko te j**e, možemo i mi bez tebe, Federacijo, Federacijo..."

Posebno je razočaran takvom atmosferom bio spomenuti Hadžić, danas nogometaš mađarskog Videotona. Povremeni reprezentativac BiH je poručio da nakon takvih povika više nikad neće navijati za Hrvatsku, a svoje mišljenje odlučio i podijeliti preko Facebooka.

"Ajde Bošnjo navijaj hajdemo naši. Nikada, ali baš nikada neću navijati za susjede. Ne zbog pravih Hrvata iz Hrvatske. Oni su gospoda koji poštuju susjede svoje, nego zbog ovakvih koji žive u Bosni, rođeni, a protiv svoje su države. Sram i stid da vas je, ali Bosne ima i bit će je uvijek”, napisao je Hadžić.

artinfo.ba | preuzeto s portala dnevnik.ba

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17