logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Uglavnom Oblano

2°C

Kiseljak

Uglavnom Oblano

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Prvi privremeni zavjeti fra Danijela Lukića iz Busovače

fra Danijel Lukic

U nedjelju u crkvi sv. Petra i Pavla na Gorici kod Livna dvojica novaka Franjevačke provincije Bosne Srebrene, fra Hrvoje Žabić iz Viteza i fra Danijel Lukić iz Busovače, položili su prve privremene redovničke zavjete na godinu dana.

Njihove je zavjete u ime provincijala fra Joze Marinčića primio vikar provincije fra Petar Jeleč. U prigodnoj propovijedi fra Petar je ohrabrio i potaknuo novozavjetovanike da idu u susret posebno onima koji su na rubu društva, da im pomognu, ohrabre ih, da budu uz njih kao Dobri Pastir uz svoje stado.

U koncelebraciji s fra Petrom bili su gorički gvardijan fra Pere Kuliš, fojnički gvardijan fra Miro Relota, meštar novaka fra Marinko Baotić, meštar bogoslova fra Danijel Nikolić, koji je bio svjedok njihovih zavjeta, te još pet svećenika. Ovim činom fra Hrvoje i fra Danijel završili su tzv. godinu kušnje koju su proveli u samostanu na Gorici kod Livna, obećavši živjeti u poslušnosti, bez vlasništva i u čistoći.

Poslije sv. mise bio je svečani ručak u samostanskoj blagovaonici. Na samom kraju ručka novaci su zahvalili meštru fra Marinku Baotiću što ih je vodio kroz godinu novicijata, ostalim svećenicima i osoblju samostana na svemu što su za njih učinili, roditeljima, braći i sestrama koji su ih pratili molitvom te su se uputili sa svojim obiteljima rodnim kućama na odmor do početka akademske godine kada započinju filozofsko-teološki studij u samostanu sv. Pavla na Nedžarićima u Sarajevu. Fra Hrvoju i fra Danijelu želimo mir i ustrajnost na njihovom redovničkom putu.

Tekst: fra Mile Beljo
Fotografije: Dario Laštro

fra Danijel Lukic

artinfo.ba | preuzeto s portala grad-busovaca.com

 

Share

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17