logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Djelomina Naoblaka

7°C

Kiseljak

Djelomina Naoblaka

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Kiseljačanke pokazale zavidno znanje o životu Muhammeda, a. s.

natjecateljice iz kiseljak

Takmičenje iz Sire - životopisa Muhammeda, a. s., za učenike srednjih škola održano je širom Bosne i Hercegovine, a organizator je Uprava za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u BiH, uz podršku Ureda za društvenu brigu "Dijaneta" Republike Turske, muftijstava i medžlisa, kao i profesora vjeronauke.

Na ovom prestižnom takmičenju, na kojem su učesnici pokazali zavidno znanje o životu Muhammeda, a. s., učestvovali su i učenici i učenice iz Kiseljaka, ostvarivši ogroman uspjeh. Takmičenje za kiseljačke učenike održano je u Fojnici.

Prvo mjesto osvojila je Anida Jusić, kao i stipendiju za narednu školsku godinu u iznosu od 1.000 KM, a nagradno putovanje u Tursku osvojila je Sumeja Hadžalić.

"Ovo je zaista veliki uspjeh, budući da naše učenice dolaze iz jedne male sredine, a postale su šampionke na ovom takmičenju, u kojem je učestvovao veliki broj učenika širom BiH", rekao je Nermin Merhemić, predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Kiseljak.

Vjeroučitelju, dodaje Merhemić, Neđadu Topaloviću i njegovim učenicama čestitamo na postignutim uspjesima uz želju da nastave putem kojim su krenule.

artinfo.ba | preuzeto s portala avaz.ba

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17