logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Uglavnom Oblano

21°C

Kiseljak

Uglavnom Oblano

  • HNS

Sveta misa na planini Bitovnji iznad Kreševa

misa na bitovnji 1

Duga je tradicija slavljena svete mise na visoravni Bitovnje, prelijepe planine iznad Kreševa. Tako je bilo i ove godine. Prve nedjelje u mjesecu srpnju – a ove godine je pala na samom početku mjeseca, 1. srpnja – na lokalitetu Martinovog groba okupljeni puk iz kreševske župe, iz doline Neretvice i drugih mjesta središnje Bosne je zajedno sa svojim ujacima proslavio svetu misu.

Iako vremenske prilike nisu bile idealne to nije spriječilo vjernike da se okupe u velikom broju. Mnogi od njih su došli i dan ranije i prenoćili na obroncima Bitovnje.

Svetu misu je, u koncelebraciji s fra Darkom Drljom, kreševskim gvardijanom, predvodio fra Damir Pavić, tajnik Provincije Bosne Srebrene, koji je prisutne vjernike ohrabrio na život u vjeri poručivši im da u svakodnevnim poteškoćama, životnim pitanjima i križevima nikada ne zaborave da odgovore i rješenja za život, poput novozavjetnog Jaira, uvijek trebaju tražiti kod Isusa.

Nakon svete mise zahvalnice druženje okupljenih se nastavilo u zajedničkom i bratskom blagovanju svega onog što su vjernici pripremili za ovaj dan molitve i druženja u prekrasnoj Božjoj prirodi.

artinfo.ba | preuzeto s portala bosnasrebrena.ba

Share

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17