logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Oblano

17°C

Kiseljak

Oblano

  • HNS

Gromiljak se sprema za još jednu mladu misu

redjenje sa fra mario

 

Franjevačka provincija Bosna Srebrena bogatija je za dvojicu novih svećenika. Naime, na svetkovinu apostolskih prvaka svetog Petra i Pavla, u sarajevskoj katedrali, nadbiskup vrhbosanski Vinko kardinal Puljić podijelio je red prezbiterata (svećeništva) dvojici mladih franjevaca. Novi svećenici su: fra Silvio Zlatarević (župa Tolisa) i fra Mario Dadić (župa Gromiljak). Njih dvojica su nakon završenog filozofsko-teološkog studija na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu, prošle godine na prvu nedjelju adventa zaređeni za đakone. Nakon obavljenog đakonskog praktikuma i obrane diplome kandidati su postali spremni za ređenje. Polaganjem biskupovih ruku i mazanjem ruku primili su danas sakrament svetoga reda prezbiterata.

Fra Silvio Zlatarević je sin Pave i Kate rođ. Dabić, a dolazi iz mjesta Lilići, Ugljara, župa Tolisa. Rođen je 24. rujna 1992. u Vinkovcima. Osnovnu školu završio je u Orašju.

Fra Mario Dadić je sin Slavka i Snježane rođ. Vujica, a dolazi iz mjesta Doci, župa Gromiljak. Rođen je 14. prosinca 1992. u Fojnici. Osnovnu školu završio je u Gromiljaku.

Obojica su kao sjemeništarci pohađali Franjevačku klasičnu gimnaziju u Visokom gdje su i maturirali. Franjevački habit obukli su 10. srpnja 2011. u Gromiljaku. Novicijat su proveli u samostanu Sv. Petra i Pavla na Gorici u Livnu. Prve zavjete položili su 1. srpnja 2012. Iste godine upisali su se na Franjevačku teologiju u Sarajevu gdje su završili petogodišnji studij. Primili su službe lektorata i akolitata. Svečane zavjete položili su 13. studenog 2016. u Fojnici, a đakonsko ređenje imali su 3. prosinca u Sarajevu.

Fra Silvio će svoju mladu misu slaviti u Tolisi 5. kolovoza. Određen je za službu župnog vikara u župi sv. Ilije proroka u Zenici. Fra Mario će svoju mladu misu slaviti 26. kolovoza u Gromiljaku. Određen je za službu župnog vikara u župi svetog Jurja u Vitezu.

Tekst: Facebook Franjevačka prisutnost u Bosni
Fotografije: fra Oliver Livančić

 

Share

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17