logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Uglavnom Oblano

30°C

Kiseljak

Uglavnom Oblano

Gromiljak se sprema za još jednu mladu misu

redjenje sa fra mario

Franjevačka provincija Bosna Srebrena bogatija je za dvojicu novih svećenika. Naime, na svetkovinu apostolskih prvaka svetog Petra i Pavla, u sarajevskoj katedrali, nadbiskup vrhbosanski Vinko kardinal Puljić podijelio je red prezbiterata (svećeništva) dvojici mladih franjevaca. Novi svećenici su: fra Silvio Zlatarević (župa Tolisa) i fra Mario Dadić (župa Gromiljak). Njih dvojica su nakon završenog filozofsko-teološkog studija na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu, prošle godine na prvu nedjelju adventa zaređeni za đakone. Nakon obavljenog đakonskog praktikuma i obrane diplome kandidati su postali spremni za ređenje. Polaganjem biskupovih ruku i mazanjem ruku primili su danas sakrament svetoga reda prezbiterata.

Fra Silvio Zlatarević je sin Pave i Kate rođ. Dabić, a dolazi iz mjesta Lilići, Ugljara, župa Tolisa. Rođen je 24. rujna 1992. u Vinkovcima. Osnovnu školu završio je u Orašju.

Fra Mario Dadić je sin Slavka i Snježane rođ. Vujica, a dolazi iz mjesta Doci, župa Gromiljak. Rođen je 14. prosinca 1992. u Fojnici. Osnovnu školu završio je u Gromiljaku.

Obojica su kao sjemeništarci pohađali Franjevačku klasičnu gimnaziju u Visokom gdje su i maturirali. Franjevački habit obukli su 10. srpnja 2011. u Gromiljaku. Novicijat su proveli u samostanu Sv. Petra i Pavla na Gorici u Livnu. Prve zavjete položili su 1. srpnja 2012. Iste godine upisali su se na Franjevačku teologiju u Sarajevu gdje su završili petogodišnji studij. Primili su službe lektorata i akolitata. Svečane zavjete položili su 13. studenog 2016. u Fojnici, a đakonsko ređenje imali su 3. prosinca u Sarajevu.

Fra Silvio će svoju mladu misu slaviti u Tolisi 5. kolovoza. Određen je za službu župnog vikara u župi sv. Ilije proroka u Zenici. Fra Mario će svoju mladu misu slaviti 26. kolovoza u Gromiljaku. Određen je za službu župnog vikara u župi svetog Jurja u Vitezu.

Tekst: Facebook Franjevačka prisutnost u Bosni
Fotografije: fra Oliver Livančić

Share

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17