logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Djelomina Naoblaka

3°C

Kiseljak

Djelomina Naoblaka

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Dramatičan poziv da se nesavjesni vozači zaustave upućen i na sjednici OV Kiseljak

kis kraljica ulice mira

Ulica Kraljice mira u Kiseljaku, jedna od prigradskih ulica koja vodi ka Visokom, sve je samo ne ulica čiji stanovnici mogu uživati u miru. Svakodnevno im ga remeti desetak uglavnom mladih vozača koji u svako doba dana i noći ulicu u pretvaraju u trkalište. U prilog im ide činjenica da je ulica zatvorena za promet teretnih vozila te ih u utrkama ništa ne usporava.

Dokaz da su ulici pretvorili u trkalište je šest teških prometnih nesreća koje su se dogodile u vrlo kratkom vremenu. Srećom, teže ozlijeđenih nije bilo, a stanovnici Ulice Kraljice mira pitaju se samo dokad. Sa svojim strahovima upoznali su i vijećnike Općinskog vijeća Kiseljak. Potpisivali su kažu peticije, tražili pomoć policije, ali rezultata nije bilo. „U ulici Kraljice mira živo 40-oro djece. Oni ne smiju izaći igrati se vani, pješaci ne šetaju nogostupima, biciklisti zaobilaze ulicu. Razlog je strah od vozača koji su ulicu pretvorili u poligon za utrku, vozača koji se natječu tko će bolje poprskati pješaka nakon kiše, tko će se uz više škripe okrenutu „pod ručnom“. Mi koji živimo u ovoj ulici umiremo od straha kada čujemo zvuk vozila Hitne pomoći jer prvo na što pomislimo je da je netko od naših iz obitelji ili susjeda stradao zbog divljanja nesavjesnih vozača.

Pored toga, nemamo mogućnost razviti bilo kakav posao jer ulica je za sve nesigurna“, dočarao je vijećnicima dio svakodnevice stanovnika Ulice Kraljice mira Dragan Pecirep Peca.
Mještani ovog dijela središta Kiseljaka ogorčeni su odnosom policije prema vozačima koji brzom vožnjom ugrožavaju njihovu i sigurnost njihove djece. Oni naime ostaju nekažnjeni, a policija, prema izjavama mještana, po izlasku na teren kažnjava vozače zbog puno manjih prekršaja kao što je nekorištenje sigurnosnog pojasa i neupaljenih svjetala danju. Tako se tvrde zadovoljava forma o broju izrečenih kazni, dok glavni krivci za opasno divljanje ulicom ostaju nekažnjeni. „U ime svih stanovnika ulice apeliram na policiju da primjereno kazni nesavjesne vozače, postavi uspornike i vrati mir u Ulicu Kraljice mira. Ukoliko se to ne dogodi mnogi od nas bit će prisiljeni odseliti. Ja koji ovdje živih 49 godina razmišljam o odlasku prije nego što se zbog nečijeg propusta dogodi tragedija. Tad će biti za sve kasno“, dramatičan je apel kojeg je u ime stanovnika Ulice Kraljice mira u Kiseljaku vijećnicima, načelniku općine ali i predstavnicima Policijske stanice Kiseljak uputio Dragan Pecirep Peca. Na potezu su mjerodavni koji imaju ovlasti ali i mogućnost vratiti mir u Ulicu Kraljice mira.

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17