logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Uglavnom Oblano

2°C

Kiseljak

Uglavnom Oblano

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Veličanstvenim koncertom ansambla LADO u Kiseljaku zatvoreno Hrvatsko proljeće

lado kis

 

Dvosatnim koncertnim spektaklom: glazbenim, plesnim i scenskim poslasticama ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske Lado večeras je Kiseljaku i Središnjoj Bosni ostavio noć koja će se zasigurno još dugo pamtitit.

Svečana završnica petog izdanja Hrvatskog proljeća Središnje Bosne, najvećeg festivala kulture Hrvata u županijama Središnja Bosna i Zeničko-dobojska, večeras je ponovno u suradnji s načelnikom općine Kiseljak Mladenom Mišurićem Ramljakom 'odigrana' u Kiseljaku cjelovečernjim koncertom ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske Lado.

U dupke punoj Gradskoj sportskoj dvorani, 'Ladovci' su Kiseljaku i Središnjoj Bosni podarili noć za pamćenje - dva sata bogatog programa kroz tradicijsku igru, glazbu, ples. 'Lado' je tako u okviru Hrvatskog proljeća nastupio u Središnjoj Bosni i premijerno izveo program "Ideju regruti", odnosno, novih 14 glazbeno-plesnih točaka. Dvorana ispunjena do zadnjeg mjesta, gromoglasan pljesak koji je trajao nekoliko minuta i pozivi na bis tek su mali dio atmosfere koja je vladala večeras u kiseljačkoj gradskoj dvorani tijekom i nakon koncerta "Ladovaca".

U bogatom programu ansambl Lado podario je noć za pamćenje i sjećanje, s nadom da će što prije ponovno doći u Središnju Bosni, ali i dao poseban obol samom festivalu Hrvatsko proljeće Središnje Bosne.

Kruna je to ovogodišnjeg festivala, ali i kruna prvog mini jubileja - petog rođendana Hrvatskog proljeća Središnje Bosne.

Potvrdila je to i federalna ministrica kulture i sporta, Zora Dujmović, koja je ove godine svečano zatvorila festivalski program Hrvatskog proljeća Središnje Bosne.

"Čast mi je što imam priliku i mogućnost zatvoriti jedan ovakav festival. Ove riječi nisu floskule - svjedok sam koliko je vremena, truda i energije uloženo u stvaranje projekta. Ovo je jedan od projekata na ponos svima nama u BiH i treba biti podržan od strane svih razina vlasti", kazala je Dujmović.

Ponovna suradnja Općine Kiseljak i "Proljeća" glede završnice projekta ove je godine plod ideje Ivana Križanovića, umjetničkog voditelja folklornog sastava Napretkove podružnice Busovača.

Organizator "Proljeća" je ŽO Mladeži HDZ BIH ŽSB uz koordinatorice Gloriu Lujanović i Irenu Mrnjavac koji su projekt u Kiseljaku realizirali sa udrugom mladih Efekt na čelu sa Dejanom Štekićem i Borisom Mrnjavcem.

Osim Općine Kiseljak večerašnji koncert održan je pod pokroviteljstvom hrvatskog člana Predsjedništva BiH dr. Dragana Čovića a isti su podržali: Federalno ministarstvo kulture i športa, Ministarstvo obrazovanja znanosti, kulture i športa Županije Središnja Bosna, Predsjedateljica Doma naroda Parlamenta FBIH, Predsjednik Federacije BiH, predsjedatelj Sabora Županije Sedišnja Bosna, Ministar financija ove Županije, kao i tvrtki i institucija, Sarajevski kiseljak, Ceste company, Dom zdravlja Kiseljak, Plinomatic d.o.o Kiseljak dok su cjelokupan projekt podržale i općine Vitez i Kreševo kao Županijski odbor HDZ BIH ŽSB, Croatia osiguranje, HT dd Mostar i EP HZ HB.

Programom je moderirala Arijana Prajo.

 

Share

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17