logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

25. obljetnica stradavanja i progona Hrvata Gornjeg kraja Općine Novi Travnik

zenepici obljetnica stradavanja

U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Novi Travnik polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen obilježju u mjestu Zenepići danas je obilježena 25. obljetnica stradavanja i progona Hrvata Gornjeg kraja Općine Novi Travnik tijekom Domovinskog rata.

Svetu misu zadušnicu za sve poginule branitelje predvodio je vlč. Marinko Grubešić, župnik župe “Uzašašća Gospodinova”. Organizatori su ovim spomenom željeli evocirati sjećanja i pokloniti se svim žrtvama i prognanicima.

Radi se o mještanima naselja Hadžići, Zenepići i Pobrđani, odnosno prostora koji su od strane Armije BiH napadnuti u nedjeljno jutro upravo na sv. Antu Padovanskog. Kako su prije toga ostali odsječeni od drugih hrvatskih naselja općine Novi Travnik, pred silinom udara, nedovoljno brojni branitelji HVO-a i civili predali su se srpskim snagama na koti Kamenjaš prema Donjem Vakufu, nakon čega su završili u logoru Manjača i nakon napuštanja istog razišli se na sve strane svijeta.

Obljetnici su osim žitelja ovog kraja nazočili i pripadnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata kao i hrvatski politički predstavnici.

artinfo.ba

 

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17