logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Deževice: Održana Radionica o formiranju župnog Caritasa

 

dezevice radionica

Dobra suradnja ključ je uspjeha, poruka je s radionice

U prostorijama Hodočasničkog doma sv. Jakov Markijski u Deževicama, ovih je dana održana četvrta po redu radionica u procesu formiranja župnog Caritasa. Nazočili su joj članovi timova župnih Caritasa u nastanku iz župa Novo Sarajevo, Gromiljak, Deževice i Fojnica, a na početku radionice dobrodošlicu im je poželio don Marin Marić, mjesni župnik i domaćin radionice.

Radionicu pod sloganom "Suradnja", predvodila Irma Araranković, djelatnica Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije.

dezevice radionica 1

Timovi župnih Caritasa iznijeli su kratki prikaz dosad urađenog u vezi uspostavljanja i formiranja župnih Caritasa. Potom im je predstavljen teoretski dio te izložena četiri glavna pitanja u vezi uspostavljanja dobre suradnje na razini župnog Caritasa, koja je, istaknuto je na radionici u Deževicama, ključ uspjeha župnog Caritasa. Araranković je naglasila da svaki tim župnog Caritas prije svega treba evidentirati relativne partnere tijekom projekta ili programa koji se provodi u župnom Caritasu. Sljedeći stupanj je odrediti vrstu i način suradnje, potom znati ili na vrijeme utvrditi način suradnje, a na koncu pobrinuti se da cijeli tim zna zašto se taj projekt radi, ili koja mu je svrha.

Poslije izložene prezentacije uslijedio je rad po timovima župnog Caritasa. Svaki tim dobio je priliku predstaviti projekt svog župnog Caritasa, vodeći se pritom kroz četiri stupnja suradnje. Radionica je završena izlaganjem timova i usvajanjem zaključaka.

artinfo.ba/ap

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17