logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Fojnica: Direktor Lječilišta "Reumal" razriješen dužnosti

ov fojnica foto

U ponedjeljak, 4.6.2018., je održana vanredna sjednica Općinskog vijeća Fojnica sa jednom točkom dnevnog reda: Informacija upravnog odbora Lječilišta "Reumal" Fojnica o postupanju po naloženom zaključku Općinskog vijeća Fojnica od 1.6.2018. godine. Naime u petak je na sjednici donesen zaključak da Upravni odbor ustanove, u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima i osnivačkim aktima ustanove, izvrši razrješenje direktora Lječilišta "Reumal".

Shodno tome, Upravni odbor "Reumala" je održao sjednicu te razriješio dužnosti direktora Lječilišta "Reumal" Fojnica Eldana Lokmića.

"Upravni odbor je, uz suglasnost načelnika općine Fojnica, imenovao vršitelja dužnosti direktora lječilišta Reumal Aliju Mukaču, na period od 60 dana", rekao je vijećnicima Jakov Gavran, predsjednik UO Reumala.

Alija Mukača je rođen 1983.godine u Fojnici. Diplomirani je ekonomista sa deset godina radnog iskustva u struci. U posljednje dvije godine je obnašao funkciju pomoćnika načelnika općine Fojnica za privredu, financije i proračun.

U svom obraćanju vijećnicima novoizabrani vršitelj dužnosti Alija Mukača se zahvalio na ukazanom povjerenju.

"Svjestan sam ozbiljnosti situacije ali sam i počašćen ukazanim povjerenjem te pozivam Općinsko vijeće, općinskog načelnika i Upravni odbor da zajedničkim radom i aktivnostima koje nam slijede doprinesemo poboljšanju poslovanja lječilišta Reumal.

Upoznat sam dobrim dijelom sa trenutnim stanjem ove ustanove, ali ću nastojati svojim znanjem i dosadašnjim iskustvom, savjesno obavljati ovu funkciju i doprinijeti poboljšanju uslova ove jako bitne ustanove za Fojnicu, veliki posao je pred nama", poručio je vršitelj dužnosti direktora Reumala Alija Mukača.

Podsjećamo, Općinsko vijeće Fojnica je na prošloj sjednici ovlastilo načelnika Sabahudina Klisuru da angažira neovisnu revizorsku kuću koja će ispitati stanje u lječilištu Reumal i sačiniti detaljno izvješće o poslovanju.

artinfo.ba | preuzeto s portala fojnica.ba

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17