logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Večernji na mjestu pucnjave na krijumčara: Jedno dijete ranjeno u glavu, drugo u ruku!

policija tenis

 

Sinoć oko 22 sata, policijski službenici Policijske uprave zadarske spriječili su pokušaj krijumčarenja osoba na području Policijske postaje Donji Srb.​

Nakon zaprimljene dojave da su policijski službenici na području Donjeg Lapca uočili kombi stranih nacionalnih oznaka za kojeg se sumnja da prevozi osobe koje su nezakonito prešle državnu granicu s BiH, a koji se nije zaustavio na dva pokušaja zaustavljanja, policijski službenici su na predjelu Raštele postavili blokadni punkt te svjetlosnim i zvučnim signalima pokušali zaustaviti kombi, piše Večernji list.

Vozač kombija nije se zaustavio već je prema njima nastavio vožnju, a policajci su, da bi odbili napad na sebe, prema njemu ispalili više hitaca iz varenog oružja. Policija je pucala nakon sto se nije zaustavio na dva punkta. Nakon toga vozač kombija je iskočio iz vozila i pobjegao u šumu, a u kombiju je pronađeno 29 osoba stranih državljana iz više država, među njima i dvoje djece s ozljedama od vatrenog oružja i više njih s ozljedama od opasne vožnje. Migranti su iz Afganistana, Iraka doznajemo u policiji. Na licu mjesta smo doznali da je među migrantima najviše bilo djece u dobi mlađoj do 10 godina, ali i starije.

Iz vatrenog oružja ranjeno je dvoje djece, kako doznajemo jedno u ruku, a drugo u lice. Ozlijeđena djeca prebačena su u zadarsku bolnicu i nisu životno ugrožena, a drugima je pomoć pružena u zadarskoj i gospićkoj bolnici - istakao je Elis Žodan glasnogovornik PU Zadarske. Svega nekoliko kilometara od Srba u predjelu Raštele, na raskrižju za Bihać i Donji Lapac policija je zaustavila promet i izuzima tragove sinoćnjeg događaja koji je doslovno prestrašio i mještane Srba. Situacija ni jutroa nije bolja po pitanju njihovog straha jer policija još uvijek traga po okolnim šumama za krijumčarom migranata. Jedan od mještana, Milan Ciganović nam je posvjedočio da je u trenutku pucnjave bio nedaleko od samog mjesta događaja i da se jako uznemirio kad je čuo pucnjave. 'Ja sam baš u tim trenucima bio kod prijateljice na kavu. Ona živi u kući na osami, a tada je započela pucnjava. Prvo jedan pucanj, pa drugi, pa treći, i tko zna koji zaredom. Odjednom sam vidio policiju kako tuda vozi i kreće se i jedan je došao do mene i rekao mi da se zatvorim s prijateljicom u kuću. Poslije je ponovno došla policija i rekla da idem ja i da vodim prijateljicu sa sobom u Srb jer je kuća na osami i moguće je da se krijumčar ili više njih upravo tu skriva, rekao nam je Ciganović. Policija je zabranila pristup kombiju koji se nalazi par stotina metara dalje od ograđenog mjesta. Ipak uspjeli smo doznati više detalja i to da su osim dvoje djece ranjenih iz vatrenog oružja, još sedmero ozlijeđeno uslijed bijega, odnosno sumanute vožnje krijučara, koji je, kako se nagađa državljanin jedne od Hrvatskoj susjednih zemalja. Među izbjeglicama su uglavnom Agfganistanci i Iranci.

 

Večernji list

 

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17