logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Vlašić: Saudijci investirali u turističko naselje vrijedno 1,2 milijuna KM

mudrike vlasic

U selu Mudrike na platou planine Vlašić, na samo tri kilometra od Ski-centra Babanovac, otvoreno je turističko naselje "Lotos 1" u kojem je smješteno 10 objekata na površini od 20 dunuma. Riječ je o prvoj fazi investicije u koju je do sada uloženo 1,2 milijuna KM od kupovine zemljišta i svih potrebnih dozvola do izgradnje.

Prvi kupci

Svečanosti u Mudrikama prisustvovali su prvi kupci objekata iz Kraljevine Saudijske Arabije, predstavnici Općine Travnik i brojni mještani.

"Ovo je turističko naselje čija je izgradnja počela u ožujku prošle godine. Radi se o 10 luksuzno opremljenih vila. Ovo će biti turističko naselje otvorenog tipa, jer ćemo izgraditi i igraonice za djecu i svi gosti moći će uživati u ovom dijelu Vlašića", kazao je Elvedin Mehić, izvršni direktor kompanije "Ghamdi" za BiH, naglasivši kako su već stigli prvi gosti koji su zainteresirani za daljnja ulaganja.

Novo turističko naselje "Lotos 1" u Mudrikama svečano su otvorili načelnik općine Travnik Admir Hadžiemrić i dr. Said el-Gamdi (Ghamdi), vlasnik kompanije.

"Arapi ulažu u raznim dijelovima svijeta, ali s obzirom na to da je Bosna privlačna zbog svoje klime, posebno ljeti i Vlašić je poseban ljeti, mi smo se odlučili da investiramo upravo ovdje na ovom mjestu. Ovih deset vila je samo početak i slijedi izgradnja hotela. Dokumenti su dobiveni i mi ćemo od Mudrika napraviti grad", kazao je El-Gamdi.

Uručeni ključevi

Jedan od vlasnika objekta Jusuf nije krio zadovoljstvo ljepotama Bosne i Vlašića.

"Kao student obišao sam cijeli Europu, sve turističke destinacije, ali u Bosni je najljepše. Ljudi u Bosni i Hercegovini su posebni", kazao je Jusuf.

Izgradnja hotela na ovoj parceli je investicija od tri milijuna KM i gradnja počinje uskoro. Prvim vlasnicima uručeni su ključevi, a riječ je o saudijskim državljanima, doktorima medicine, pravnih znanosti i biznismenima.

Riješeni problemi

Zahvaljujući ovoj investiciji, i mještani Mudrika su riješili svoje dugogodišnje probleme, od snabdijevanja vodom do kanalizacije i odvoda otpadnih voda. Lokalna džamija dobila je grijanje.

artinfo.ba | preuzeto s portala drukciji.ba

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17