logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Novi dan - nova prilika za šovinizam bošnjačkih medija: Pokolj u Trusini nije zločin

ftv teletekst

 

Za FTV i ostale bošnjačke medije u BiH u Trusini je riječ samo o "stradanju Hrvata", dok je stradanje Bošnjaka u Ahmićima "zločin".

Novi dan, nova prilika za šovinizam bošnjačkih medija usmjeren protiv Hrvata u BiH. Naime, na teletekstu Federalne televizije (FTV) danas, između ostalih, stoje i vijesti o "stradanju Hrvata u Trusini" odnosno o "zločinu u Ahmićima".

Za FTV i ostale bošnjačke medije u BiH u Trusini je riječ samo o "stradanju Hrvata", dok je stradanje Bošnjaka u Ahmićima "zločin".

Pred Sudom BiH za zločine počinjene u selu Trusina kod Konjica protiv zarobljenika HVO-a i hrvatskih civila odgovaralo je pet osoba osuđenih na ukupno 55,5 godina zatvora, dok je za Ahmiće pred Haaškim tribunalom osuđen vojno-politički vrh Hrvata iz Središnje Bosne na čelu s Darijom Kordićem (25) i Paškom Ljubičemkoji je pred Sudom BiH osuđen 10 godina zatvorske kazne.

Žrtve iz Trusine pravnu su zadovoljštinu dobile pred Sudom BiH koncem 2015. godine, dok je Dario Kordić 2014. izišao iz pritvora nakon što je odslužio dvije trećine dosuđene zatvorske kazne.

dnevnik.ba

 

 

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17