logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Tvrditi u Sarajevu da Hrvatska nije bila agresor na BiH krajnje je opasno

opasnost

Zbog ovakve izjave pokrenut disciplinski postupak protiv Zorana Čegara

Da u glavnom gradu BiH nije poželjno misliti i govoriti drugačije nego što to diktira velikobošnjačka politika uvjerili su se mnogi koji ne dijele njihove političke stavove i promišljanja. Među njima je i Zoran Čegar, načelnik Odjela unifomirane policije Federalne uprave policije, ujedno i zamjenik zapovjednika FUP-a. Čegara će disciplinskog postupka stajati njegovo mišljenje da Hrvatska nije bila agresor na BiH, doznaje se iz povjerljivih izvora FUP-a.

Po posljednjim saznanjima, povod pokretanju postupka protiv Čegara, inače ratne legende Sarajeva, bio je njegov razgovor s novinarom Večernjeg lista Zoranom Krešićem nekoliko dana nakon presude "Haaškoj šestorci". Razgovor je rezultirao objavom teksta u spomentom listu u kojemu Čegar, uz mišljenje da Hrvatska nije bila agresor na BiH, tvrdi i kako je nekadašnji ministar obrane RH Gojko Šušak slao oružje u Sarajevo kako bi pomogao braniteljima ovog grada u borbi protiv sprpskog aresora. Gdje je sve oružje kojeg je Šušak slao u Sarajevo posebna je tema čijom bi se obradom moglo puno toga doznati, prije svega o zlouporabama ove vrste pomoći Hrvatske Bosni i Hercegovini.

No, umjesto zahvalnosti Hrvatskoj za pruženu ruku prijateljstva i potpore u ratu i nakon njega, službeno Sarajevo sklonije je optužiti Hrvatsku za agresiju, a sve koji ne misle isto, a još je pri tome usude javno iznijeti svoje mišljenje, primjereno kazniti. Upravo je to cilj disciplinskog postupka protiv Zorana Čegara, drugog čovjeka FUP-a jer je, navodi se u Zahtjevu za pokretanjem postupka "osporavao zločine utvrđenje pravomoćnom presudom Haaškog tribunala, javno poricao počinjene zločine i derogirao presudu i kredibilitet Međunarodnog suda pravde u Haagu", stoji uz ostalo, u Zahtjevu za pokretanje disciplinskog postupka u kojem se navodi i kako je Čegar "negirao zločine utvrđene presudom te nije pokazao žaljenje ni sućut prema žrtvama".

Ako je suditi po navodima iz Zahtjeva za pokretanjem disciplinskog postupka protiv Zorana Čegara koje nam je otkrio naš izvor, nemoguće je ne gnušati se nad licemjerjem i dvostrukim mjerilima sarajevske "čaršije" prema kojima je Čegar prešao put od izrazitog pozitivca do negativca koji negira zločine i ne pokazuje sućut prema žrtvama. Kada je sa svojim specijalcima stao u obranu glavnog grada BiH od JNA 1992. godine Čegar je bio legenda, dakle izrazit pozitivac. Danas kada ima hrabrosti javno kazati kako ono što svi koji imaju trunku savjesti znaju, a to je da Hrvatska koja je najprije slala BiH oružje za, potom primala njezine izbjeglice, zatim sudjelovala o oslobađaju dobrog dijela teritorija od srpskog agresora, nije niti može biti agresor, Čegar se proglašava neprijateljem kojeg treba primjereno kazniti jer se usudio reći ono što misli. Problem je što se njegovo mišljenje ne poklapa s velikobošnjačkom politikom u kojoj za druge i drugačije nema mjesta u "multietničnom" Sarajevu.

artinfo.ba/ap

 

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17