logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Oblano

15°C

Kiseljak

Oblano

  • HNS

Kiseljačani iskazali neslaganje s presudom, svijeće za generala Praljka

kiseljak generalii

U srijedu u večernjim satima pred središnjim spomen obilježjem u Kiseljaku, kao i diljem Bosne i Hercegovine, zapaljene su svijeće za preminuloga generala Slobodana Praljka i sve ostale nepravedno osuđene čelnike Hrvatske zajednice Herceg Bosne te izmoljeno opijelo za sve poginule hrvatske branitelje.
Kako je kazao i pokojni general Praljak, i okupljeni Kiseljačani među kojima je bio i velik broj branitelja, poručili su kako su i oni branili prvenstveno svoje kuće, obitelji i u konačnici svoj narod te da nikakve kolektivne odgovornosti ne prihvaćaju.

Kiseljačani, kao i cijeli hrvatski narod večeras su pokazali da ih je haška presuda s tragičnim ishodom ujedinila i da se ne slažu s povijesnom nepravdom koja je nanesena svim Hrvatima, kako u Bosni i Hercegovini tako i šire.

Podsjetimo, Žalbeno vijeće Međunarodnoga kaznenoga suda za bivšu Jugoslaviju u Haagu pod predsjedanjem Carmela Agiusa izreklo je u srijedu drugostupanjsku i konačnu presudu o odgovornosti političkih i vojnih vođa bosanskohercegovačkih Hrvata za zločine nad muslimanskim stanovništvom tijekom rata u Bosni i Hercegovini.


U prvom dijelu suđenja šestorci, prije nego što je general Slobodan Praljak ispio otrov, potvrđene su zatvorske kazne Jadranku Prliću (25 godina), Bruni Stojiću (20 godina) i Slobodanu Praljku (20 godina) te su odbačene žalbe vezane uz sudjelovanje Hrvatske u udruženom zločinačkom pothvatu u BiH.


U nastavku suđenja nakon 14 sati potvrđena je i kazna od 16 godina zatvora Valentinu Ćoriću. Milivoju Petkoviću potvrđena je kazna od 20 godina zatvora, kao i Berislavu Pušiću kazna od 10 godina zatvora. Pušić, koji je zbog zdravstvenoga stanja na slobodi zadnje tri godine, što prije se mora vratiti u Haag.

Tako je završeno izricanje presude bosanskohercegovačkim Hrvatima u sjeni tragedije generala Praljka, koji je ispio otrov od kojega je oko 14 sati preminuo.

Ovaj hrabri čin generala Praljka poruka je hrvatskom narodu da se borba za jednakopravnost nastavlja ali dostojanstveno kao i uvijek.

 

Share

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17