logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Uglavnom Oblano

21°C

Kiseljak

Uglavnom Oblano

  • HNS

Otkriven 32. razlog zašto je Kiseljak bolji od Sarajeva – ima pismen nogometni teren!

stadion nk kiseljak

Nedavno sam objavio „31 razlog zašto je Kiseljak bolji od Sarajeva“. Kiseljačanima se nije mogao sakriti mali podli osmjeh. Većina Sarajlija je nezadovoljno gunđala ali odšutjela mučku provokaciju. Oni najgluplji su pak odlučili „uzvratiti“ pa su tako poredili veličine Sarajeva i Kiseljaka. To kao nešto znači...

Piše Tvrtko Milović | Dnevnik.ba

Kao i sve, i ovo je za koji dan palo u zaborav. A onda je povodom sramotnog stanja u kojem se nalazi najružniji sarajevski stadion Grbavica za vrijeme reprezentativne utakmice sa Belgijom izašao i jedan „potresan tekst“ Sarajlije o Sarajevu. Za nekoliko minuta na jednom drugom sarajevskom portalu profesor Enver Kazaz je objavio drugi, još potresniji tekst o Sarajevu.

Iako iznose gotovo identične činjenice o Sarajevu, reakcije na njihove tekstove su bitno drugačije. Šire čitateljstvo je u mojoj izjavi „Sarajevo nema vode – Kiseljak ima“ i njihovoj izjavi „Sarajevo nema vode“ našlo veliku razliku u konotaciji. Oni naime, žele Sarajevu dobro, a ja ne.

Tako se između ostalog, anonimni Sarajlija žali na loš javni prijevoz, loše zdravstvo, nikakvo vodosnadbijevanje, loše sportske objekte...

Enver Kazaz je bio nešto opširniji u kritici žaleći se na smrad, nedostatak alkohola, svinjetine, parkova, hiperizgradnju džamija, prometne gužve, vladavinu SDA, nazivajući Sarajevo na kraju muslimanskim gradom. I poraženim gradom.

Neke od ovih stvari ja nisam htio napisati. Gdje ću pisati da Sarajevo smrdi, da nema alkohola, da ima puno džamija, da je grad muslimiziran...

Ono na što bih se pak osvrnuo jeste kritika dvojice autora, jednog anonimnog a drugog sveučilišnog profesora, jeste da Sarajevo (kao i ostatak BiH uostalom) ima katastrofalan odnos prema sportu. Grbavička oranica na kojem je ugošćena Belgija je samo plastični pokazatelj stanja BH sporta.

Razmišljajući o tome kako Sarajlije doživljavaju Sarajevo, i kako se zaštitnički ponašaju prema njemu dok Kiseljačani razmišljaju isto, ako ne i pozitivnije, pao mi je na pamet još jedan razlog – 32. po redu, zašto je Kiseljak stvarno bolji od Sarajeva: imamo prekrasan nogometni teren!

Nogometni teren u Kiseljaku je za nekoliko klasa bolji od svih terena koji se mogu naći u Sarajevu. Ima i solidne tribine sa oko 3000 sjedećih mjesta. Nije mnogo, ali bi naših 3000 kiseljačkih navijača sigurno bilo glasnije od onih smežuranih navijača s Grbavice.

Nastup reprezentacije BiH zacijelo bi izazvao nelagodu kod kiseljačkih Hrvata, proporcionalnu nelagodi koju bi imali navijači BiH kada bi ulazili na Stadion hrvatskih branitelja. Ali bi zato malo oraspoložili paranoidnu bošnjačku zajednicu Kiseljaka.

Tako bismo svi bili sretni. Ili barem jednako nesretni. A gostujuće reprezentacije bi igrale na poštenom terenu.

artinfo.ba | preuzeto s portala dnevnik.ba

 

Share

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17