ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Radionica

medj dan osoba s invalid

 

 

 

Zahvaljujući dvjema mladim damama, u Kiseljaku će ove godine biti obilježen međunarodni Dan osoba s invaliditetom i to na edukativan, koristan način. Ovaj dan se slavi 3.prosinca s ciljem postizanja punog i jednakog uživanja ljudskih prava i sudjelovanja osoba s invaliditetom u društvu. Sara Bošnjak i Tijana Bojo, diplomirane studentice edukacijske rehabilitacije će ovim povodom u Kiseljaku (vijećnica, 3. 12. 2020. od 12:00 sati ) organizirati jednodnevni seminar koji će uključivati i mini radionicu a sve s ciljem, kako kažu, podizanja svijesti cjelokupnog društva o ovom važnom segmentu.

Iako je radionica trebala biti otvorena za sve zainteresirane subjekte, zbog pandemije korona virusa, pozivi su ograničeni uglavnom na javne ustanove i to osnovne i srednje škole te specijalizirane ustanove i udruge koje rade sa djecom i odraslima sa poteškoćama u razvoju. "Osmislile smo radionicu u obliku kreativne interakcije koja može pomoći u komunikaciji između škole i djece s poteškoćama ali i jedan općeniti dio s naglaskom na našu općinu" kazala nam je Sara Bošnjak. 

Procjenjuje se kako oko 15% svjetske populacije živi s nekim oblikom invaliditeta. Europska unija promiče aktivno uključivanje i potpuno sudjelovanje osoba s invaliditetom u društvu. Prioritetna područja navedena u Europskoj strategiji za osobe s invaliditetom od 2010. do 2020. jesu: pristupačnost, sudjelovanje, jednakost, zapošljavanje, obrazovanje i osposobljavanje, socijalna zaštita, zdravstvena zaštita te vanjsko djelovanje.

 

Sve informacije i prijave vezane za radionicu u Kiseljaku možete izvršit6i putem kontakata:

Tijana 063 195 547

Sara 063 245 819

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17