• Sara - Sarajevski
  • outdoormedia

Trikovi

parfem

Zadovoljstvo mirisa je poput uživanja u hrani. Ali baš kao što zadovoljstvo uživanja u hrani brzo nestaje, tako i eterična ulja na našoj koži isparavaju.

  1. IZABERITE INTENZIVNIJI PARFEM OD UOBIČAJNOG

Nisu svi mirisi po prirodi jednaki, pa samim tim ne traju isto. Cvjetne note češće brže gube svoju snagu, dok začinski mirisi, drvenasti, kao i oni sa notom sandalovine, ostavljaju dugotrajan pečat na vašem vratu. Jača nota, osim toga što će ostati duže na vašem tijelu, dat će vam jačinu i u samopouzdanju, tako da je to uvijek dobar izbor!

  1. MORATE ZNATI GDJE NANIJETI PARFEM

Parfem najduže ostaje na najtoplijim mjestima na vašem tijelu, koja su vrlo često skrivena. Iza ušiju, između grudi i na svim zglobovima na tijelu, parfem će ostati duže nego samo na vašem vratu. Kada je vašem tijelu toplo ili kada ste uzbuđeni, miris postaje sve intenzivniji.

Trljanjem zgloba o zglob razbijate gornje note svog parfema i na taj način mu oduzimate autentičnost, ali i postojanost! Zaboravite na tu naviku i parfem će vam biti postojaniji!

  1. OBRATITE PAŽNJU GDJE ČUVATE PARFEM

Ako želite da miris vašeg parfema bude što intenzivniji, nemojte ga čuvati na toplim i vlažnim mjestima. Kvalitetu parfema očuvat ćete ako ga držite u hladnim i mračnijim dijelovima polica/sobe/stana. Izbjegavajte ormariće u kupaonicama jer je tamo često vlažno i toplo.

  1. MOĆ VAZELINA

Kako bi se miris vašeg parfema osjetio i par sati nakon što ste ga našpricali, dijelove kože na koju ga stavljate namažite vazelinom. Njegova masnoća zadržat će parfem duže nego da je šprican direktno na suhu kožu.

  1. PARFEM NAKON TUŠIRANJA

Najbolje vrijeme za nanošenje mirisa jest netom poslije tuširanja, dok je koža još uvijek mrvicu mokra. Vlaga će omogućiti mirisu da se duže zadrži na koži. Osim toga, na taj način miris će se upiti te neće postojati rizik da zamrljate svoju omiljenu bluzu ili da nakit izgubi boju kada dođe u kontakt s tek nanesenim parfemom ili uljem za tijelo.

  1. NANOSITE PARFEM DVA PUTA TOKOM DANA

Koža je živi organ koji diše i ne može unedogled na sebi zadržati miris. Zato je najbolje uvijek uz sebe imati bočicu parfema kako biste tijekom dana osvježili miris koji nosite na sebi i kako biste uvijek mirisali dobro.

 

Nikolina J/artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

KALENDARBTN1in2019 brn

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17