EGGES820

  • 3 velika jaja 
  • 1/4 soli
  • 1/8 crnog papra
  • 3 žličice maslinova ulja
  • 1 šalica narezanog povrća (po želji)
  • 1/4 šalice sira (po želji)

PO PORCIJI 375 kcal, 20 g bjelančevina, 8 g ugljikohidrata (1 g vlakana), 28 g masnoća

  1. U srednje velikoj zdjeli vilicom ili pjenjačom žustro stucite jaja, sol i papar dok se potpuno ne homogeniziraju. Ostavite da odstoji oko 15 min.
  2. Za to vrijeme u tavi debela dna s neprianjajućom površinom promjera 25 cm srednje jako zagrijte žličicu ulja. Povrće pirjajte dok ne omekša, 5 do 8 min. Izvadite iz tave i držite na toplom.
  3. Tavu obrišite pa je nauljite s preostale 2 žličice ulja. Zagrijte srednje jako oko 1 min.
  4. Ulijte stučena jaja i poklopite. Nakon točno 2,5 min otklopite. Ako je površina vlažna, ali su se jaja ‘slegnula’, nastavite korak br. 6. Još su tekuća? Korak br. 5.
  5. Ponovno poklopite i pričekajte 30 sekundi pa provjerite. Ponovite koliko god je potrebno da jaja imaju konzistenciju koju želite.
  6. Na pola omleta stavite nadjev. Oko ruba omleta prođite silikonskom lopaticom pa praznu polovicu preklopite preko nadjeva. Lopaticom lagano pogurajte omlet na tanjur.

Za 1 porciju

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

+387 (0) 62 349 560

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17