ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Albanija već usvojila ovaj projekt

leonardo dicaprio

Holivudski glumac Leonardo DiCaprio ponovo se oglasio na svom Instagram profilu povodom zaštite rijeka u BiH i balkanskoj regiji.

- Dok čekamo da federalni premijer i njegova vlada u Bosni i Hercegovini poduzmu pravne korake kako bi zaštitili rijeke u zemlji od daljeg uništavanja malim hidroelektranama, iz Albanije stižu vrlo obećavajuće vijesti. Vjosa, jedna od posljednjih velikih europskih divljih rijeka, mogla bi biti spašena od razvoja hidroenergije – napisao je DiCaprio.

Podsjetimo da je Dikaprio i ranije na svom Instagramu pisao za zaštiti rijeka u BiH te spominjao i premijera FBiH Fadila Novalića.

Ovog puta je dodao da je 25. rujna albanski premijer Edi Rama objavio je da je projekt brane Kalivaç odbijen i da će to područje postati nacionalni park. Nacionalni park Vjosa Wild River postao bi najveće europsko mjesto za očuvanje rijeka.

Područje pokriva nekoliko stotina kilometara rijeka i potoka i štiti stotine ili čak tisuće vrsta poput globalno ugrožene europske jegulje i nedavno otkrivene Vjosa kamene muhe.

- To bi bilo veliko postignuće za Albaniju i ostatak Europe, a park bi mogao postati uzor Strategiji biološke raznolikosti u okviru Zelenog sporazuma. Nadam se da će stići još dobrih vijesti o konkretnim akcijama za trajnu i potpunu zaštitu rijeka u Bosni i Hercegovini, Albaniji i ostatku balkanske regije Plavo srce – napisao je ovog puta DiCaprio.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17