facebook slike-najbolje slike-fb slike-15.jpg

 

Gdje ćeš za Novu godinu? Ili kraće "Đeš za novu?"Već odavno je počela sezona ovog pitanja.

Kuju se planovi. Da je ijedan vojskovođa ovoliko dugo planirao, vjerojatno bismo sada imali novi svjetski poredak. Možda bismo svi bili pod jarmom Trećeg Reicha, možda bi nam Erdogan sada bio predsjednik a ne Komšić. Na sreću, nitko se nije pozabavio toliko vojnim planovima kao novogodišnjim.

Istina , nekad si mislio da je obilježavanje ispraćaja stare i dočeka nove godine samo za tatine sinove i one koji ne smiju ostati duže od 12. No, sada si jedan od najžešćih pobornika slavlja, i jedan od organizatora.

Na izlazak - nećeš. Išao si jedne godine i nije dobro prošlo. Jer, dok su neki uživali u poljupcima i česitali, ti si ljubio asfalt kao zadnji bedak. I to strasno da strasnije ne može.

Ni slavlje na otvorenom te ne privlači. Jer, i to si već isprobao . I to one godine kad si imao i djevojku, i odlučio si ju izvesti za novu. I to na otvoreno - vau kojeg li doživljaja. Smrzli ste se kao dva pingvina, ali to je čak bilo i podnošljivo, jer je belaj nastupio kad te vidjela mamina tetka. Btw. zar ona još ima šta slaviti ? Uglavnom, ispitala je cijelo obiteljsko stablo djevojke, ispričala romantičnu pričicu o kiselom kupusu i paprikama i ponudila šapama koje je sasvim slučajno imala u kutiji. Čudna li čuda.

Ni iznajmljivanje kafića koji neće raditi tu večer, niti ujutro, nije dobra ideja. Zvuči prihvatljivo, ali kad se sjetiš kakva ti je ekipa, i kako ste jednom demolirali tuđu vikendicu, i sve morali platiti. Nakon obilaska vlasnik je mislio da je u nju u najmanju ruku pala slična atomska bomba kao na Hiroshimu. To je zapravo bio i vaš najskuplji provod, gdje vas je skuplja pita izašla od tepsije. Istina, nije bila nova godina, nego rođendan, ali isto ti ga dođe.

Znači da izbora baš i nemaš , i da vas opet čeka ona dobra, stara vikendica. Ma nije dobra , ali ste toliko navikli na nju i ona na vas. Svaki put završi u kritičnom stanju, ali ju ti i prijatelji svaki put zakrpate i popravite,čisto da bude spremna za sljedeći dernek. Bit će onda dobra i za novu godinu.

Bitno je ništa ne zaboraviti, od igle do lokomotive. Od čačkalica, vatrometa, salate, kruha. Alkohol nećete zaboraviti, nije ga potrebno ni napominjati. I nije bitno što ćete potrošiti otprilike godišnji dohodak Monaca, što će ujutro glava biti prevelika da prođe kroz vrata, što ćete mjesec dana biti u karanteni šupljih džepova. Ma ništa. Našikat se dobro i tu noć, kao uostalom i  200-tinjak dana u toj godini. Zaliti godinu na pravi način i ući u novu.

Šalim se, ponoć ionako neću dočekati.

 

BM/Artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17