• outdoormedia
  • Sara - Sarajevski

pl nivea mateja neira

Sarajevo će 17. studenog 43. put postati epicentar modne scene u sklopu kojeg će, u četiri dana trajanja, na impozantnoj pisti svoje modne vizije za nadolazeću sezonu jesen/zima 2019, predstaviti brojni BH modni dizajneri, modne kuće te gosti iz regije i inozemstva.
Ovogodišnji 43. Nivea bh. Fashion Week Sarajevo svečano otvara dobro poznati modni dvojac "Mateyaneira" u Umjetničkoj galeriji BIH sa početkom u 20 sati, a kampanja za Retro restart kolekciju ovog modnog brenda ovogodišnji je vizual Fashion Weeka.

Kampanja je snimljena u Beču, u Prateru, a potpisuje je renomirani fotograf Stefan Koković, s kojim dizajnerice nastavljaju saradnju i na novoj kampanji.

Mateja Dujić i Neira Sinanbašić stoje iza brenda koji otvara ovogodišnji Nivea BH Fashion Week Sarajevo, a predstavit će se samostalnom revijom i showroomom u Umjetničkoj galeriji BiH. Iako je Mateyaneira dobro poznato ime bh. publici, ovo je prvi put da se na ovaj način predstavljaju u Sarajevu. Imaju svoj showroom u Zagrebu, na šta su jako ponosne.

Nova kolekcija pod nazivom Petrichor, što je pojam koji predstavlja miris tla poslije kiše, inspirisana je individualnošću i načinom na koji svaki odjevni predmet s novim vlasnikom dobije i novi život, način na koji se stilizira. Za ovu kolekciju dizajnerice su dobile priznanje na ljubljanskom fashion weeku, nagradu WOW za najbolje međunarodne dizajnerice.

Bitno je naglasiti da Udruženje modnih kreatora BiH i renomirani svjetski brend Nivea, svake godine podsjećaju da naša država BiH ima izuzetno kreativne i beskrajno inspirirane modne dizajnere, koji iz sezone u sezonu nude nešto novo, posebno, unikatno i jedinstveno. Pored toga, najavljuje se i dolazak ekipe Fashion TV kao i gosti modni dizajneri i modni brendovi iz Turske i regije.

Inače, 43. Nivea BH Fashion Week Sarajevo se održava na više lokacija u Sarajevu u periodu od 17. do 20. studenog 2019. godine.

 

0
0
0
s2sdefault

KALENDARBTN1in2019 brn

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17