• outdoormedia
  • Sara - Sarajevski

sreca dijete pozitivno

Svi smo prošli kroz razdoblje kad nam život ne ide onako kako smo očekivali. Problemi na poslu, financijski problemi ili obiteljske krize mogu i najsretnije osobe navesti na negativno razmišljanje. Posao i svakodnevni život donosi mnoštvo problema koji stvaraju stres. Kada vas pogodi teško i loše razdoblje koje kvari sreću, nemojte očajavati. To je nešto što se redovito događa svakome i najčešće je prolazno. Uz pomoć ovih jednostavnih savjeta podignite raspoloženje. Porast endorfina nakon vježbe pomaže da se postigne dobro raspoloženje, a jedan iskren smijeh nakon razgovora s dragom osobom može popraviti i najtužnije dane. U samo 60 sekundi moguće je bezvoljnosti stati na kraj.

  • SNAGA SUNČEVIH ZRAKA

Podizanje raspoloženja samo je jedna od blagodati koje nam pruža vitamin D, no umjesto da ga popijete u obliku dodatka prehrani, izađite na sunce i upijte ga. Ne mora to biti samo izležavanje i sunčanje, jer sunčeve zrake pronaći će put do vaše kože i dok igrate frizbi, badminton ili samo šetate.

  • GLAZBA

Vjerojatno na popisu omiljenih izvođača imate nekoga tko vam može izvući osmijeh na lice. Koristila bi i lista različitih izvođača s pjesama za podizanje raspoloženja, a ako nemate vlastitu, lako ćete ih pronaći na Youtubeu ili nekom od glazbenih streaming servisa. Misli zaokupljene dobrom glazbom, umjesto lošim stvarima koje se događaju, učinkovitije su za podizanje raspoloženja.

  • POVEĆAJTE UNOS VITAMINA B

U  vašoj ishrani treba da budu zastupljene namirnice bogate vitaminom B, koji je neophodan za nervnu stabilnost i dobar san. To znači da treba da jedete integralne žitarice, mahunarke, kavijar, grašak i suho voće. Trudite se da svakoga dana pojedete neku od ovih namirnica pošto je dokazano da depresivne osobe pate od nedostatka vitamina B.

  • OSLOBODITE SE PREKOMJERNOG STRESA

Da biste popravili raspoloženje, isprobajte sljedeću vježbicu. Sjedite na stolicu i stavite ruke na butine. Zažmirite i trudite se da budite svjesni svakog dijela svoga tijela. Dišite polako. Dok udišete, trudite se da budete što opušteniji. Dok izdišete, zamišljajte kako izbacujete sve probleme iz sebe. Posle tri minuta vratite se prirodnom ritmu disanja. Radite ovu vježbu dvaput dnevno i osloboditi ćete se nagomilane negativne energije.

  • MOĆ SVJETLOSTI

Naučno je dokazano da se osobe koje su izložene slabom svijetlu lakše zamaraju i češće pate od depresije. Zato iskoristite lijepo vreme da što više šetate, ali samo u doba dana kada sunčevo zračenje nije prejako. U kući koristite sijalice od 100 W.

  • STIMULIŠITE TAČKE NA STOPALIMA

Točke ispod i na sredini nožnog palca pritiskajte 10 sekundi, a zatim masirajte ispupčeni dio tabana, naročito njihov centar. Ukoliko niste zadovoljni rezultatima, potražite pomoć profesionalnog masera.

 

NIkolina J/artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

KALENDARBTN1in2019 brn

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17