ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST

saha iran navijacica

Jedna Iranka umrla je nakon što se zapalila ispred suda kada je čula da bi mogla biti osuđena na zatvorsku kaznu od šest mjeseci jer je pokušala ući na nogometni stadion i gledati utakmicu, prenijeli su danas mediji u Iranu.

Tragična smrt 30-godišnje žene, identificirane kao Šahar, izazvala je brojne komentare među nogometnim zvijezdama i poznatim osobama u Iranu, gdje je ženama zabranjen ulazak na stadion. One smiju uživo gledati neke sportove, uključujući odbojku. Šahar je umrla u ponedeljak u bolnici u Teheranu. Ona je na društvenim mrežama poznata kao "Plava djevojka", prema bojama kluba za koji navija, Esteglal.

Prošlog tjedna se zapalila kada je doznala da će možda ići u zatvor jer je u ožujku pokušala ući na stadion. Pokušala se prerušiti u muškarca, nosila je periku i široku odjeću, no policija ju je zaustavila. Provela je tri noći u prtvoru prije nego što je puštena dok sud ne donese odluku. Do sada sud nije donio nikakvu odluku.

Bivši nogometaš Bayerna Ali Karimi, koji je odigrao 127 utakmica za reprezentaciju Irana, pozvao je Irance da bojkotiraju odlaske na stadion nakon smrti navijačice.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17