ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST

nasa suma 1

 

Mladi bračni par iz Sarajeva je jednim svojim gestom oduševio cijelu regiju

Naime, umjetnici Ena Mulavdić i Ebrahim Mohammadian Elird su odlučili da ono što je moglo biti njihov svadbeni poklon pretoče u nešto što će biti poklon zajednici, svom gradu, konkretno Sarajevu, ali i, kako kažu, cijeloj planeti.

Oni su se vjenčali u prosincu prošle godine, a uzvanicama su pred samo vjenčanje otvoreno poručili da im ne daruju bukete cvijeća, već da novac namijenjen za tu svrhu doniraju fondu za sadnice, odnosno, sadnju šume.

Predloženo – učinjeno!

Nedavno su, zajedno sa svojim gostima, organizirali radnu akciju, tokom koje su, u sarajevskom naselju Širokača, posadili 350 sadnica.

O lokalitetu, ali svim ostalim detaljima u vezi sa ovom akcijom, prethodno su dogovorili sa radnicima Kantonalnog javnog poduzeća za gospodarenje državnim šumama "Sarajevo-šume", koji su im se također pridružili te pomogli u pravilnoj sadnji.

 

nasa suma 2

 

Ena i Ebrahim poručuju da su ovim činom, koji ne košta mnogo, željeli pokloniti nešto Sarajevu, ali i cijelom svijetu. Oni su pozvali i ostale zaljubljene parove, buduće i trenutne supružnike, da razmisle o ovoj ideji i vlastitoj ekološkoj svijesti.

"Mislim da je ovo priča koja bi se mogla i češće realizirati, uz malo truda i nevelika sredstva. Malo je dovoljno da se učini nešto vrlo pozitivno, ne samo za naš grad, već i cijelu planetu", rekla je Ena za Hayat.

Ena i Ebrahim su istakli da žele da rezultat ove njihove akcije bude nova šuma, ali i da svojim primjerom utiču na javnost i skrenu pažnju na uništavanje šuma, koje su i "pluća svijeta" i od kojih, između ostalog, zavisi opstanak više od dvije trećine kopnenih vrsta, dok istovremeno zaboravljamo upravo na njihov značaj za planetu i naš život na njoj.

artinfo.ba | preuzeto s portala lolamagazin.com

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17