ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST

iranka hejazi

 „Zapošljavanje žena i njihova financijska nezavisnost za mene su bili konstantna i glavna ideja vodilja tokom čitavog života. Moj najveći uspjeh je upravo to što sam kreirala posao za 300 žena“.

Ovo su riječi Jasaman Hejazi (Yasaman Hejazi), osnivačice i generalne direktorice dvije inovativne i vrlo uspješne teretane, „Block #68“ i „CN Club“, u Teheranu.


Staša Nikodinović/lolamagazin.com


Preko dvije decenije uspješnog menadžerskog iskustva dale su joj jedinstven uvid u izazove koji nastaju u navigaciji kroz poslovno okruženje u kojem pretežno dominiraju muškarci.
Jasaman se počela baviti baletom i gimnastikom sa samo tri godine, a sa sedam se godina se okrenula ka profesionalnom klizanju. Ona sebe prvenstveno definira kao sportašicu, a prvi veliki uspjeh bio je što je bila prva Iranka koja se profesionalno takmičila u umjetničkom klizanju. Njen entuzijazam i iskustvo pomogli su joj da se kasnije okrene ka poduzetništvu, a prvo takvo iskustvo bilo je u firmi „Enghelab Sports“.

Njeno iskustvo u profesionalnom bavljenju sportom pomoglo joj je da se transformira u ozbiljnu poslovnu ženu kakva je danas. Sa vremenom je rasla popularnost njenih teretana među ženama svih godina.
U sklopu teretana pokrenute su razne inicijative za promociju timskih sportova među ženama koje se generalno malo bave ovim vrstama sporta u Iranu. Njena želja je da se sruše barijere po ovom pitanju i da se ženski sport u Iranu približi globalnim standardima.

Ključni korak pri tome je kreiranje novih mogućnosti za bavljenje sportom za sve žene. Pri tome Jasaman podrazumijeva meditacijsku praksu, aerobičke vježbe, vježbe snage i sve druge vrste sportova.
Njen najveći ponos je što je uz pomoć svojih teretana kreirala poslove za 300 Iranki, od kojih su se neke po prvi put zaposlile i postale finansijski nezavisne (od muškaraca).

Jasaman i u budućnosti želi uticati na povećanje ravnopravnosti među polovima, a smatra da su same žene te koje predstavljaju jedan od najvećih izazova pri radu na tom cilju. Smatra da se o problemima priča, ali da se žene i dalje previše suzdržavaju zbog nedostatka znanja i pogrešnog obrazovanja.

 

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17