ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST

bil gares obitel

Kada je Microsoftov CEO, Bill Gates odlučio da će nekoliko jutara svakog tjedna voziti svoju najstariju kćer u vrtić, u nastojanju da olakša svojoj ženi Melindi Gates u obavljanju svakodnevnih obaveza i poslova oko vođenja kućanstva i podijele poslove, koje većinskim dijelom, padaju na ženu.
Melinda je razgovarala o svemu sa Alyson Shontell, glavnom urednicom Business Insider US i o utjecaju koje je imalo na samu školu.
''U vožnji smo se dogovarali oko vrtića, koji bi trebala pohađati naša kćer. Bila je to poduža vožnja od kuće i komentirala sam kako će to biti dug niz godina provedenih za volanom. Možda bismo je trebali poslati u taj vrtić kada bude malo starija.'' Bill je bio nepopustljiv i smatrao je da je tada bilo idealno vrijeme i na to je kazao: ''Ja ću ih voziti''.
Melinda je bila iznenađena dobrom voljom svog muža, jer je njegov posao, očigledno, zahtjevan, a vožnja do škole je iziskivala određeno vrijeme.
Nekoliko tjedana kasnije, zamijetila je nešto zanimljivo u danima kada je ona odvozila Jenn, svoju najstariju kćerku.
''Ostale mame su mi prišle i kazale, 'Hej, primijetiš li neke promjene ovdje?', I zaista, primijetila sam da sve više i više očeva dovozi svoju djecu. Mame su potvrdile moje riječi.
Bilo je to nešto kao: 'Da, došle smo kući i izjasnile se muževima 'Ako Bill Gates, može voziti svoje dijete u vrtić, možete i vi!'''
Uvođenjem balansa između muža i žene u kućanskim obavezama pomaže učvrstiti brak i vezu. Bill i Melinda su primijetili da upravo to utječe na mnoge brakove.


Žena, u prosjeku, provede 90 minuta dnevno više u obavezama, posebice kućanskim, više od muškarca. To bi bilo u prosjeku sedam godina više tijekom života. Potreba da se obavi taj ''neplaćeni'' dio posla, kako ga Melinda opisuje, zadržava žene u ostvarenju njihovih karijera.

Vrijeme koje je Bill Gates proveo sa kćeri, samo u vožnji autom, ne samo da je puno pomoglo njegovoj ženi, nego je pomoglo i u odnosu sa djetetom.
''Bill i djeca su vrednovali te trenutke u autu,'' kazala je. ''Slušali su zajedno glazbu, svi ti razgovori tijekom godina – dio njega koji možda ne bi inače vidjeli. Bila bi to jedna velika propuštena prilika.''

Preuzeto sa: Bussiness Insider
Sa engleskog prevela Nikolina P/artinfo.ba

 

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17