ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST

bruce dickison

Bruce Dickinson, lider legendarnog britanskog heavy metal sastava Iron Maiden, 5. travnja posjetit će Sarajevo.

Naime, ovom svjetski poznatom muzičaru će na Dan grada Sarajeva 6. aprila biti uručeno priznanje Počasni građanin Sarajeva, a odluku za dodjelu nagrade Bruceu Dickinsonu donijelo je Gradsko vijeće Grada Sarajeva u oktobru prošle godine.

"Važno je istaći da ćemo 6. travnja  u ranim jutarnjim satima napraviti jedan poseban događaj isključivo u čast Bruceu Dickinsonu. Upravo razrađujemo scenarij, dogovaramo detalje, a tvrdimo da će događaj zaista biti impresivan. Iz dana u dan sve više poznatih ljudi dolazi u Sarajevo i to me posebno raduje", kazao je za Klix.ba gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

Valja podsjetiti da je Bruce Dickinson zajedno sa svojom grupom došao u opkoljeno Sarajevo 14. prosinca 1994. godine kada je održao koncert u Bosanskom kulturnom centru. On je doputovao iz Splita kamionom humanitarne organizacije Serious Road Trip.

"Posebna je čast ugostiti Brucea Dickinsona, čovjeka koji je u najtežim trenucima bio uz Sarajevo 1994. godine i to je za sve Sarajlije zaista bila posebna stvar", dodao je Skaka.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17