ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST

veggies 820x

Postoji puno stvari koje možete krivo napraviti kada je u pitanju korištenje frižidera. Počevši od toga da krivo namjestite temperaturu do toga da loše iskoristite prostor u frižideru, mogućnosti su brojne, ali jedna od najčešćih pogrešaka bi mogla biti razlog zašto vam povrće brže trune.

 

Držite li voće i povrće u istom odjeljku na dnu frižidera?

Ako da, mogli biste opet razmisliti o tome. Naime, dokazano je kako plinovi koje neko voće ispušta uzrokuju brže truljenje povrća. Konkretno, stavite li banane pored brokule, krumpira, šparoga, mrkvi, patlidžana ili mahuna, to će se povrće prije pokvariti. Također, imajte na umu da nisu samo banane problematične, ista se stvar događa i s jabukama, kivijem, mangom, šljivama, breskvama, marelicama i kruškama.

Osim toga, bitno je i da pripazite da su ostale namirnice na dobrom položaju s obzirom na temperaturu, primjerice jaja treba držati na srednjoj polici gdje je temperatura konzistentna, dok maslac i sir možete držati u vratima. Najbitnije je da meso držite odvojeno od svega ostalog, kako ne bi kontaminiralo druge namirnice.

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17