ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST

zene nasilje radionca

U prostorijama Omladinskog centra u Novom Travniku održana je radionica “Nikog ne povrijedi, ljubav zavrijedi”, koju su vodile članice Akademije demokracije Nerma Šakić i Džemila Mujić.
Kako je kazala Šakić, žene su učile kako vladati emocijama.


Učešće žena


- Imale su priliku saznati nešto više o nasilju, kako se nasilje posmatra sa psihološkog i pravnog aspekta. Naučile su kako vladati sa svojim emocijama i biti dovoljno snažan, da ne upadnemo u zamku nasilnika, a ukoliko se to desi, kome se obratiti i kakav je naš zakon u skladu s tim. Bile su veoma zainteresirane, izneseni su prijedlozi kako poboljšati našu lokalnu zajednicu i povećati učešće žena u raznim aktivnostima - kazala je Šakić.
Dodaje da se treba održavati više sličnih radionica, kako bi se probudila svijest naroda o ovome problemu.
- Jesu li naši zakoni dovoljno strogi za nasilnike? Treba li povećati kazne? Je li žena u našem društvu podređena? Ima li sva prava na poslu i okruženju kao i muškarac? Samo su neka od pitanja na koja se tražio odgovor – kaže Šakić.


Motivacijske poruke


Drugi dio radionice održava se 31. ožujka, a planirano je fotografiranje u majicama s motivacijskim porukama. Dijelit će se brošure i pokušati što više ljudi uputiti o važnosti ovoga problema.
Podrška pri realizaciji ovog projekta pripada organizaciji ”Žene za žene International”.


Avaz.ba/D. PUCAR

 

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17