ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST

fokus rad

Osjećate li se kao da ne činite dovoljno? Da trebate uložiti više vremena ili više truda da bi se stvari obavile i krenule na bolje? Potičemo vas da stvari gledate drugačije.

Imamo ograničen broj sati u danu i  moramo biti izbirljivi i strateški tamo gdje stavljamo fokus. Vrijeme je ulaganje - moramo osigurati da ga ulažemo u prava područja.

Prije nego što počnemo raditi više, moramo stvarno pogledati gdje i šta trebamo raditi manje; kako bismo napravili vrijeme za prave stvari, morat ćemo odustati od činjenja  stvari koje nam oduzimaju dragocjeno vrijeme.

Imamo određenu količinu vremena svaki tjedan - 168 sati. Svi ih imamo; nitko ne dobiva manje ili više. 168 sati. Dakle, pitanje koje trebate postaviti jesu li vaši napori u pravim područjima. Stvarnost je da ne trebamo činiti sve, umjesto toga trebamo činiti prave stvari i odustati od pogrešnih stvari, stvari koje nas sprečavaju da ulažemo u područja koja mogu podržati naš rast i uspjeh.

Prijedlog popisa što trebate manje raditi

Televizija

Volimo gledati televiziju, ali vrijeme provedeno u tome  je vrijeme kada ne radimo druge stvari kao što su čitanje, razvijanje novih vještina i sl. Smanjite vrijeme koje provodite pred televizijom, te usmjerite svoj fokus na produktivnije aktivnosti.

Ostati budan do kasno

Ako ostajete prekasno  budni, ujutro  se nećete moći probuditi svježe i energizirano. Raniji odlazak na spavanje doprinijet će vašoj produktivnosti naredni dan.

Alkohol tijekom tjedna

Nemamo ništa protiv dobre čaše vina i koktela, ali ne tijekom tjedna. Sve se vraća na fokus. Kad pijete, čak i jednu čašu, to remeti protok energije i utječe na kvalitetu sna.

Uspjeh je u žrtvovanju

Morate biti spremni odustati od nekoliko sitnica kako biste dobili isplatu. Iako su ove stavke male, sposobnost da ih se odrekne, odupre kratkotrajnom uživanju, omogućit će vam da rastete i postignete ciljeve za koje se borite.

Pa što ste spremni odbaciti za svoje snove? Stavljanje vremena i truda u prave stvari brzo će se zbrojiti i shvatit ćete koliko se isplati.

Tanja M/artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17