ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST

kim kardashian 1

Kim Kardashian tuži online trgovinu Missguided za korištenje svoga imena, lika i za kopiranje svega što nosi

Također kaže da, neovlaštenom, upotrebom njena imena promiču "knockoff" (ili lažnjake) verzije odjeće koju nose slavne osobe.

"Missguided ne samo da replicira izgled slavnih osoba, kakve viđamo na crvenom tepihu, paparazzi fotografijama i na društvenim mrežama", piše Michael Kump, odvjetnik Kim Kardashian i dodaje: "Missguided sustavno koristi imena i fotografije Kardashiana i drugih slavnih osoba kako bi oglašavao i potaknuo zanimanje i prodaju za svoju web stranicu."

Kardashian također navodi da je problem i objavljivanje fotografija na instagramu i označavanju u svojim postovima.

"Primjerice, nedavno je, nakon što je Kim postavila fotografiju haljine na Instagram, koja je napravljena za nju, Missuided je brzo replicirao vlastitim Instagram postom, hvaleći se da će to biti sjajan dizajn unutar nekoliko dana", ističe Kump.

"Missguided je s namjerom umetnuo @kimkardashian korisničko ime u svoj post, kako bi iskoristio status slavne osobe i društvene medije u promicanju prodaje svog proizvoda."

 

kim kardashian 2

 

Pregledom njihova Instagram feeda, prikazuje fotografije slavnih osoba, poput Rihanne, Dua Lipa, Cardi B, Kardashian i Jenner članova obitelji. Kardashian tvrdi da je tvrtka upotrijebila njeno zaštićeno ime, tako da potrošače navodi na mišljenje kako radi s Missguidedom.

"Missguided SAD web lokacija, sadržavala je cijele stranice posvećene, isključivo prodaji odjeće inspirirane Kim Kardashian, a na kojima se njeno ime i sličnost vidno koriste bez njena dopuštenja, za promidžbu proizvoda", kaže Kump, ističući da stranica također sadrži stranice i sa poznatim sestrama Kardashian i Jenner.

Kardashian tuži Missguided za kršenje prava na javnost i korištenje zaštitnih znakova, između ostalog.

Zatražila je odštetu od minimalno 10 milijuna dolara i zabranu korištenja njenog imena, slike i sličnosti.

artinfo.ba | preuzeto s portala msn.com

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17