ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST

dehidrirane ruze 1

Dehidrirane ruže su savršeni izbor da obradujete voljenu osobu ili dekorirate svoj dom, jer mogu ostati nepromijenjene čak do šest mjeseci a pronaći ih možete i u bh. cvjećarnama.

Dehidrirane ruže duže traju!

Budimo iskreni, nemamo svi ni dovoljno vremena, niti znanja i iskustva da rezano cvijeće održimo u stanju savršenstva danima ili tjednima.

Ljepota cvijeta, posebno ruže je nevjerojatna i potpuna je šteta odustati od nje i dozvoliti da uvene posle samo par dana.
Sigurni smo da većina vas nije mogla ni da zamisli da može imati savršeno svježe cvijeće mjesecima, i to bez previše truda, mijenjanja vode i skidanja sasušenih dijelova cvijeta.

Kako su nastale dehidrirane ruže?

Zamislite ružu u svoj svojoj ljepoti boja i svježini punih šest mjeseci!

Ovim nevjerojatnim izumom omogućeno je da sveže isječen cvijet traje nekoliko mjeseci bez ikakvog zalijevanja i dodatne njege.

Naime, cvijet preko stabljike apsorbira posebnu tečnost koja zamjenjuje vodu i prirodne sokove. Na taj način se cvijet hrani a kao rezultat dobivamo ružu, koja mjesecima odiše nevjerojatnom svježinom i mirisima.

Cijeli proces počinje sa pažljivim odabirom prirodnih ruža. Cvijet koji ispunjava standarde prve klase se odvaja i započinje se sa procesom dehidracije.

U ovom veoma delikatnom procesu cilj je da lišće i stabljika u što većoj mjeri apsorbira posebnu tečnost koja zamjenjuje prirodne sokove i vodu. Na ovaj način cvijet dugo vremena zadržava svoje prirodne karakteristike i besprijekornu ljepotu.

Dehidrirane ruže sve više postaju trend

Procesom dehidracije ruže dobivaju neutralnu nijansu. Međutim vješti cvjećari su i za ovaj „problem“ pronašli rešenje.

Izborom velike palete pigmenata, ruže se preko zasječenih stabljika mogu obojiti.

 

dehidrirane ruze 2

 

Dehidrirane ruže na ovaj način mogu dobiti široki spektar boja, od preciznih prirodnih tonova, pa sve do cvjetova u najrazličitijim fantazijama nijansi.

Opcije su beskrajne, a aranžmani napravljeni od njih mogu biti različitih oblika i veličina.

Dehidrirane ruže kao idealan poklon

Dehidrirane ruže su idealna opcija ukoliko želite da ukrasite svoj dom, ali i kao poklon kojim želite da iznenadite voljenu osobu ili nekoga tko vam je drag.

Aranžmanom od prelijepih cvjetova koji će trajati mjesecima, sigurni smo da ćete ostaviti utisak pažljivo biranog poklona.

Kako bi dehidrirane ruže što duže trajale neophodno je da se pridržavate sljedećih savjeta:

Čuvajte ih na hladnom i suhom mjestu
Nemojte ih izlagati direktno suncu
Izbjegavajte kontakt sa vodom
Nemojte pritiskati i savijati latice
Koristite suhu krpu za brisanje

Uz ove jednostavne savjete osigurat ćete trajanje svojih ruža i do šest mjeseci a mogu biti i savršen poklon za predstojeće Valentinovo.

 

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17