ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST

digitalni modeli 1

CGI (Computer Generated Images) modeli i influenceri su u 2018. godini doživjeli pravi bum. Toliko daleko je otišlo da CGI modele angažiraju mnogi, za svoje kampanje, posebice modna i beauty industrija.

CGI modeli i influenceri su naišli na osude mnogih, a ni mi ne znamo što misliti o cijelom koncepu. I dok se za neke kompjuterski generirane persone zna tko stoji iza tih avatara i tko je njihov kreator, neki savršeno čuvaju svoj identitet.

digitalni modeli 2

Neki od ovih avatara su tako dobro digitalno obrađeni da se, jednostavno, na prvi pogled ili uopće, ne vidi razlika između stvarnosti i digitalne tehnologije.

U skoroj budućnosti možemo očekivati da će neke poslove, poput modela za nove kampanje i reklame, biti u posve zamijenjena CGI modelima, što su neki brendovi već i napravili u svojim najnovijim kolekcijama, poput Balmaina i Fenty Beauty. Naišli smo i na već postojeće agencije za angažiranje CGI modela.

digitalni modeli 3

I dok jedni modeliraju, drugi su, pak, zvijezde društvenih mreža, pa tako organiziraju druženja, fotografiraju se na zabavama, poslu, u supermarketima. Sve je uklopljeno tako da izgleda kao stvarnost.

U 21. stoljeću kada se, napokon, žene uče prihvatiti svoje tijelo i svoju pojavu, ovakvi ''influenceri'' nam možda i nisu od velike pomoći, a pogotovo ne među mlađom populacijom, koja već ima iskrivljeno mišljenje o stvarnosti, pojavom društvenih mreža, posebice Instagrama.

digitalni modeli 4

Najiskrenije, nama sve ovo djeluje pomalo jezivo i bizarno, a naše mišljenje je da, iako nakratko zanimljivo, ovakvi likovi bi se trebali zadržati samo na video igrama.

Da li je ovo samo kratkotrajan trend ili će digitalni modeli preuzeti modnu, filmsku, itd., industriju, vrijeme će pokazati.

digitalni modeli 5

Izvori fotografija: https://www.instagram.com/bermudaisbae/ https://www.instagram.com/lilmiquela/
https://www.instagram.com/shudu.gram/ https://www.instagram.com/imma.gram/

digitalni modeli 6

artinfo.ba/Nina P.

 

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17