ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST

dekor 0

Nedavno smo sklonili sve što je naš dom krasilo posljednjih mjesec ili dva. Svi smo se pronašli u situaciji, kada nam kuća tada djeluje prazno i ne odiše toplinom, te gubi ugođaj, kakav smo imali tijekom blagdana.

Donosimo vam par rješenja, kojima če te brzo osvježiti svoj dom. Stvoriti ugođaj i uživati u ovim tmurnim, zimskim danima.

Uz malo truda, dekoracije koje već imate u kući, mogu ponovo služiti svojoj svrsi, iako su vam, možda, dosadile. Njihovo premještanje i nova uloga, mogu izgledati sasvim drugačije. Stvari koje imate već u kući mogu poslužiti kao dekoracija prostora. Ako kreativnosti manjka, tu je uvijek dobri, stari Pintererest, koji služi inspiraciji i brzim idejama. Evo što smo mi izdvojili.

Knjige u službi dekoracije

Imate gomilu knjiga, koje ste pročitali i sada vam se skupljaju po raznim uglovima doma. Možda su neke došle sa prekrasnim koricama, ili su stare i imaju svoju neku čar starih knjiga. Čak i obične romane, tankih korica možete obnoviti jednostavnim umotavanjem korica u neki lijepi, ukrasni papir. Mašti dajte oduška.

dekor 1

Knjige kao dekor su odlične, jer popunjavaju prazan prostor. Mjesto koje dekoriramo, puno je kompletnije i ima svoju čar i ne djeluje strogo, nego opuštajuće. Pokušajte sa najjednostavnijim: Dvije knjige na stolu, ukrasna zdjela na njima i neka mala vazica sa bogatim cvijetom ili lijepa svijeća, sa strane. Vaš dom će u trenutku biti osvježen.

Stari okvir za slike kao tacna

Ok. Znamo da je naporno svakodnevno sklanjati sve dekoracije sa stola, samo da obrišemo prašinu. U tom slučaju, uvijek je dobra ideja, dekorativna tacna, na koju ćemo složiti dekoraciju. Ako imate stari okvir za fotografije, on će definitivno poslužiti kao podloga. Možete ga obojati, dodati mu ručkice ili ubaciti ukrasni papir, koji se slaže sa trenutnim ambijentom vašeg doma.

dekor 1 a

Sve što ste naumili staviti na stol, jednostavno posložite na tacnu, ili okvir. Ne samo što će odlično izgledati, nego će poslužiti svrsi, pa tako nećete morati sve posebno uklanjati sa stola, samo da npr. objedujete ili ga prebrišete.

Grana kao dekorativni element

Prošetajte do obližnje šume i uberite veću granu, zanimljivog oblika. Prije toga je možete ostaviti da se osuši i obojati bojom u spreju ili je ostaviti kakva jest. Ubacite granu u onu staklenu vazu, s koje sigurno ne znate što biste više, te na nju omotajte male lampice na baterije, koje ste ostavili od blagdana.

dekor 2

Preko dana će služiti kao savršen, minimalistički detalj, u skladu sa godišnjim dobom. Uvečer upalite lampice i ugođaj će biti tu.

Drveni detalji

Kada već pričamo o dekoracijama u skladu sa godišnjim dobom, neobrađeno drvo je uvijek dobra ideja, a u dom ćete unijeti puno topline. Danas ih imate i kupiti, ali ako volite miris svježe izrezanog drveta, posebice jelovine, narezane ploške, deblje grane će biti odlična ideja za dekoraciju.

dekor 3

Prozirnu staklenu vazu ili široku zdjelu napunite ploškama dveta i to je sve, Možete u to ubaciti i svijeće ili češere. Može poslužiti kao podlošci za čaše ili šoljice.

Puno je toga što možete učiniti s ploškama drveta, a velike komade izbrustite, prelakirajte i dodajte nogice za namještaj i imate stolić za cvijeće ili pomoćni stolić kraj kauča.

Još par smjernica za poslijeblagdansko uređenje doma.

Koristite puno bijele boje sa dodatkom zelenih biljaka. Bijela boja će dati svježinu prostoru, dok traju zimski, tmurni i kratki dani. Ubacite u prostor biljke koje pročišćavaju zrak, poput Sanseverije.

dekor 4

Za ugođaj topline, uvijek je dobro dodati detalje od umjetnog krzna, na npr. na jastučićima ili podnim prostirkama. Pletivo je također odlična ideja, posebice pletene dekice.

Nina P | artinfo.ba

 

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17