ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST

boja godine 1

Pantone sa svakim krajem godine predstavlja svoj odabir za boju predstojeće godine. Moram priznati da su uvijek nepredvidljivi u odabiru boja koji obilježavaju godinu, a takve nijanse, po mom mišljenju, postaju trendy tek kroz godinu, dvije u komercijalnom smislu.

boja godine 5

Ako ne znate što je Pantone, evo par riječi o njima. To je američka korporacija koja nudi univerzalni jezik boja i odlučivanje o kritičnim bojama kroz svaku fazu rada za proizvođače i brendove. Njihovo sjedište se nalazi u New Jerseyu i laički rečeno, njihova primarna svrha je razvoj boja i ponudu specifikacija za reprodukciju materijala u određenoj boji, te prognoziranje trendova, kada su boje u pitanju. Više od 10 milijuna dizajnera i proizvođača se oslanja na Pantone kod svoje proizvodnje, a sigurno ste i sami možda vidjeli Pantone knjižice boja, kada npr. birate najnoviju boju za svoje zidove.

boja godine 2

Pantone je krajem 2018, predstavio boju godine 2019, pod nazivom Living Coral (Živi Koralj). Iako sam na prvu rijetko kada oduševljena njihovim odabirom, kroz određeno vrijeme mi postaje boja draga i zanimljiva.

Prema njihovim riječima, Living Coral predstavlja jarku, istovremeno blagu boju, koja pozdravlja i potiče radost i otkriva našu urođenu potrebu za optimizmom, te predstavlja spoj modernog i postojećeg. Što znači da je Living Coral sveprisutna u društvenim mrežama, ali i u prirodnom okruženju.

boja godine 3

Boja godine, će sigurno zaživjeti u punom sjaju u ljeto, kada je obožavamo na odjeći ili noktima. To sigurno ne znači da se njome ne možemo poigrati u interijerima, zimskim outfitima, a odvažni će je isprobati i u svojoj kosi, jer zašto ne?

Living Coral se odlično slaže sa royal plavim i mint nijansama. Također će biti odličan detalj na sivim tonovima, a za privlačenje pažnje, sa žarkom žutom, je pun pogodak.

boja godine 4

 

Nina P | artinfo.ba

 

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17