ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING
Big Jump u Bosni i Hercegovini

 Webp.net-resizeimage (1).jpg

 

Big Jump je osnovan od strane Europske mreže za rijeke 2002. godine, a predstavlja događaj otvorenog tipa koji ima za cilj podsjetiti ljude zašto i koliko volimo evropske rijeke, jezera i močvare. Big Jump želi inspirirati ljude da se priključe borbi za spas rijeka tako što će ih podsjetiti šta nas to veže za rijeke i šta nam to rijeke pružaju.

Koalicija za zaštitu rijeka Bosne i Hercegovineu se ove godine priključila akciji organizirajući Big Jump na čak 20 lokacija u Bosni i Hercegovini.

Ovoj akciji podizanja svijesti građana o važnosti rijeka, jezera i močvra priključili su se i članovi ekološko-humanitarne udruge Gotuša u Fojnici.

 „Vodili smo borbu za zaštitu rijeke Željeznice  protiv gradnje hidroelektrna. I dalje održavmo tu tradiciju, a ujedno je i godišnjica sedam godina od kako su strojevi otišli iz kanjona rijeke. Dakle sedam godina od kako smo uspjeli sačuvati Željeznicu, te smo to ovim simboličnim skokon obilježili“, rekao je Rober Oroz, odgovorna osoba za Big Jump u Fojnici.

Big Jump se obilježio i u Vitezu na rijeci Kruščici, ali zbog loših vremenskih prilika je skok odgođen.

„Odlučili smo se na sudjelovanje kako bismo skrenuli pozornost da se mještani Kruščice još uvijek bore za svoju rijeku, te da podržavamo sve akcije i kampanje koje trenutno u BiH daju značaj rijekama“.

Uz Fojnicu i Vitez, Big Jump su podržali i Olovo, Banja Luka, Glamoč, Višegrad, Foča, Jablanica, Maglaj, Bijeljina, Novi Grad, Konjic, Mostar, Šamac, Trebinje, Nevesinje, Kakanj i Drvar. 

Šušnjara T/artinfo-ba

Webp.net-resizeimage (2).jpgWebp.net-resizeimage.jpg

 

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17