logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Predstavom "Ljubavnik“ u Travniku završavaju "Andrićevi dani"

andric ivo

Promocijom elektronske članske karte Gradske biblioteke, s naslovima i motivima djela Ive Andrića, te večerašnjom predstavom "Ljubavnik", u izvedbi Umjetničke akademije Osijek, u Travniku će biti završena manifestacija "Andrićevi dani", koju je u proteklih mjesec dana organiziralo nekoliko institucija kulture.

Glasnogovornica manifestacije Sanida Bjelopoljak kazala je Feni da je publika u Travniku i ove godine pokazala zanimanje za "Andrićeve dane", dodavši kako je ova manifestacija dostigla zavidnu razinu kada su u pitanju organizacija i bogati programski sadržaji.

- Osobito smo zahvalni travničkim školama i njihovim uposlenicima koji su, s velikim elanom, podržali ovu književno-kulturnu manifestaciju i uključili učenike, kako bi proširili njihovo znanje o Andrićevom stvaralaštvu i umjetnosti uopće - istaknula je Bjelopoljak.

Svi ljubitelji umjetnosti, naglasila je, imali su mogućnost odabrati odgovarajući sadržaj, a značaj cjelokupnog programa ogleda se u razvoju svijesti o značaju kulture i umjetnosti te razvoju kulturnih navika.

- Cilj je ove i budućih manifestacija prisjećanje na iznimnu važnost Andrićeve pisane riječi, buđenje svijesti Travničana o neprikosnovenoj vrijednosti njegovih djela, i poticanje na razmišljanja, dijalog ili istraživanja kada je tematika ovog nobelovca u pitanju - naglasila je ona.

Na pitanje na koje se sve načine može, osim "Andrićevih dana", popularizirati lik i djelo književnog nobelovca u Travniku, Bjelopoljak je istaknula kako je "poražavajuća činjenica da se o Andrićevom stvaralaštvu u Travniku govori samo za vrijeme ove kulturne manifestacije".

- Naša posvećenost ovom autoru je daleko manja u odnosu na njegovu posvećenost našem gradu i Travničanima u svojim djelima. Moguća rješenja za otklon takve nepovoljne kulture klime su znanstveni skupovi ili seminari, koji bi bili organizirani u svrhu analize i istraživanja Andrićevih djela, te populariziranjem njegovih djela u nastavnom procesu - ocijenila je.

"Andrićevi dani" utemeljeni su 1976. godine, a održavaju su u organizaciji Zavičajnog muzeja Travnik, Gradske biblioteke, Hrvatskog amaterskog kazališta Travnik, Edukacijskog fakulteta Univerziteta u Travniku, Centra za kulturu, Katoličkog školskog centra (KŠC) "Petar Barbarić" i HKD "Napredak" Travnik.

Dnevnik.ba

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17