logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

"Migrantkinja Lejla ili daleko je Hajdelberg" u Vitezu

predstava migrantkinja

Predstava "Migrantkinja Lejla ili daleko je Hajdelberg" nastala je po motivima romana "Lipo mi je kad je tebi lepo" koji je napisao srpski pisac i Obrenovčanin Slavko Stamenić.

Lejla prati turobnu svakodnevnicu splitske obitelji Đurović, (majku Bjanku i sina Tomislava) koja je igrom tragičnog slučaja nakon posljednjeg rata na ovim prostorima prinuđena godinama stanovati u sobi beogradskog hotela "Bristol".

Nagla i neočekivana promjena sumorne dnevne rutine događa se kada sobe hotela "Bristol" postanu svojevrsno gledalište ispred kojega se odvija život novih, bliskoistočnih migranata, migranata drukčije boje kože i različite vjeroispovijesti, ali jednake tuge, bola, s istim osjećajem nepripadanja. Među njima, nalazi se i jedna Lejla.

Ova predstava je potresna ljudska priča o ratu, stradanju, migracijama, nasilno razdvojenim obiteljima, smrti, ali i okrepljujuća pripovijest o ljubavi, vjeri, nadi, prepoznavanju i empatiji, koje se po poznatoj antičkoj paraboli nalaze na dnu iza svih nedaća. "Lejla" govori o ljudima koji, nakon što pobjegnu sa svojih ognjišta spašavajući živu glavu, bivaju otrgnuti od navika, svakodnevice - molitvi, pjesama, hobija, sitnih i krupnijih zadovoljstava - i koji naposljetku uočavaju da je jedini put koji im je preostao - put naprijed, i oni nepokolebljivo odlučuju slijediti ga.

Uloge: Bjanka, majka – Kristina Lozo, Tomislav, sin – Branko Selimović, Lejla, sirijska migrantkinja – Teodora Petrović
Scenario i režija: Slavko Stamenić
Public relations: Radomir Planinčić
Svjetlo i ton majstori: Planinčić Ana, Aleksandar Veličković
Scenografija: Goran Ilić

Predstava igra u subotu, 10. studenog, s početkom u 19 sati, u Kazališnoj dvorani Vitez, u okviru 10. Dana kazališta Vitez 2018. Cijena ulaznice je 2 KM.

artinfo.ba

 

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17