logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Uglavnom Oblano

5°C

Kiseljak

Uglavnom Oblano

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Zijah Sokolović ponovo u Travniku, večeras predavanje "Desno, lijevo glumac"

zijah sokolovic

U okviru kulturne manifestacije “Andrićevi dani” i projekta “EDU.KUL.CENTAR” večeras, 05.11.2018. godine u 17:00 sati na Kamernoj sceni Centra za kulturu općine Travnik biće održano drugo predavanje Zijaha Sokolovića "Desno, lijevo glumac" koje je dio edukativnog projekta "Industrija javnih uloga”.

Ove godine, Sokolović ujedno obilježava 50 godina vrlo uspješnog glumačkog života i rada, a u našem gradu će započeti obilježavanje ovog svečanog jubileja. Pored Travnika, u narednim danima Zijah Sokolović će posjetiti Sarajevo i Mostar.

Univerzitetski profesor i glumac Zijah A. Sokolović simplificira život kao teatar na svoj unikatan način. Kroz kabaretski nastup, duhovito i filozofski profesor Sokolović analizira i uspoređuje stvarnost s teatarskom umjetnošću, upozorava gledatelje da su i oni “glumci u svom teatru” i da mogu biti umjetnici u svom životu..

Broj mjesta za radionicu je ograničen, a prijave su besplatne i namijenjene isključivo punoljetnim osobama. Prijaviti se možete svakim danom u Centru za kulturu općine Travnik u periodu od 08:00 do 16:00 sati, ili na broj telefona 030 511 907, kao i na Facebook stranicu J.U. Centar za kulturu općine Travnik

artinfo.ba | preuzeto s portala travnicki.ba

 

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17