logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Književni performans: Željko Kocaj okupio prijatelje u Travniku

zeljko kocaj knjizevni performans

U okviru programa kulturne manifestacije „Andrićevi dani“ večeras je na kamernoj sceni Centra za kulturu općine Travnik upriličena književna večer pod nazivom „Rumba za Željka Kocaja i prijatelje“ .

U ugodnom razgovoru o književnosti uz muzičku pratnju i čitanje odlomaka iz autorovih knjiga, u večerašnjem performansu učestvovali su glumci i muzičari: Anela Križanac, Jelena Rajić, Anita Grabovac, Matej Baškarad, Vatroslav Matić i Ivo Jandrić.

Tradicionalna manifestacija u čast travničkog nobelovca je bila izuzetna prilika da Željko Kocaj, književnik iz Viteza predstavi svoj književni opus koji je nastajao od 1997. godine do danas, a za portal Novum.ba je kazao da uskoro izlazi njegova nova zbirka poezije pod nazivom „Plovidba“, koju će također promovirati u Travniku.

Željko Kocaj objavio je sedam knjiga proze: "Neke godine", "Ranjeni labud", "Dijaspora", "Requiem za Bosnu", "Nebo iznad Lijeske", "Buka, bijes i autobus", „Ubojstvo u Busovači“, te eseje, oglede i reagiranja u knjizi "Što je pisac htio reći", kazališne tekstove "Bosanski tarot“ i „Lanac sreće", kao i zbirku poezije "Rumba za Zdenku K.".

kocaj knjige

Kocaj je dobitnik nagrade „Ranko Marinković“ zagrebačkog Večernjeg lista za priču za 2003. godinu, te pjesničke nagrade Književne kolonije „Grah za Iliju Ladina“ za 2016. godinu.

artinfo.ba | preuzeto s portala novum.ba

 

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17