logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Kiseljak: Povodom Dana učitelja, otvorena samostalna izložba Ivane Ribičić

ivana ribicic izlozba

Osim umjetnosti i kulture, Ribičić daje ogroman doprinos i odgoju te obrazovanju mladih

Malo je kulturnih događaja u Kiseljaku kao i cijeloj BiH na kojima se traži mjesto više. Upravo takav događaj bila je, u Izložbenom paviljonu Srednje škole "Ivan Goran Kovačić" Kiseljak, sinoć otvorena samostalna izložba akademske slikarice Ivane Ribićić. Izložba je organizirana pod okriljem kiseljačke podružnice HKD "Napredak", a u povodu Međunarodnog dana učitelja. Veliki odaziv posjetitelja ne čudi jer Ivana Ribičić iza koje su više od tri desetljeća stvaranja u slikarstvu, bliži se trećem desetljeću rada u odgoju i obrazovanju. Posebno uspješna je umjetnička škola čije je pokretanje u sklopu SŠ "Ivan Goran Kovaćić" inicirala upravo Ribičić.

ivana ribicic izlozba 1

"Slikarstvo je moja prva ljubav, ali jednako tako volim raditi i s mladima čiji me uspjesi jako vesele. Srećom, u proteklim godinama imala sam puno razloga radovati se jer uspješnih mladih dizajnera, koji su izašli iz škole u kojoj radim, ima u cijelome svijetu", kazala nam je Ivana Ribičić, diplomirana slikarica i nastavnica koja svoju kreativnost pokazuje na platnu ali i u odgoju i obrazovanju mladih. Stoga ne čudi da joj je najljepši dar na izložbi bila vijest o najnovijim osvojenim nagradama njezinih dvoje učenika Luke Kneževića i Mije Vučić.

Ivana Ribićič sudjelovala je na brojnim izložbama u BiH, Hrvatskoj, Francuskoj i Njemačkoj. Ljubiteljima slikarstva na svojoj četvrtoj samostalnoj izložbi u Kiseljaku ponudila je 30-ak svojih slika. Jednu od njih darovala je Edukacijsko- rehabilizacijskom centru za djecu s poteškoćama u učenju koji je nedavno dobio nove prostorije za rad.

ivana ribicic izlozba 2

"Ivana Ribičić živi tiho, 'neprimjetno' magiji stvaralačkih nemira, ali, kada se prepusti svome stvaralačkom pozivu, svoju tišinu preobražava u poetsku potpunost slikovitog govora, ispod koje se stvaralačka mašta oslobađa, nalazeći svoje bivstvovanje u igri i ritmičkom viđenju svjetla koje uvodi u svoju sliku", kazala je, govoreći o Ivaninim slikama kojima dominiraju apstrakcija i ljudski likovi, Hiba Mustafić, predsjednica Udruge likovnih umjetnika HKD "Napredak" čija je članica i Ribičić.

O velikoj ulozi umjetnice koja među ostalim godinama vodi i Međunarodnu likovnu koloniju "Planinski krajolik" u Kiseljaku u kulturnom životu ove općine, govorili su Ivo Miro Jović, predsjednik HKD "Napredak", podružnica Kiseljak te Mladen Mišurić Ramljak, načelnik Kiseljaka, koji je izložbu službeno otvorio, dok je o njezinom doprnosu odgojnom i obrazovnom procesu mnogih naraštaja govorila Mirjana Medić, ravnateljica SŠ "Ivan Goran Kovačić".

ivana ribicic izlozba 3

Događaj su svoju nastupom upotpunile članice Ženske klape "Dišpet".

artinfo.ba/ap

 

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17